keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

2020-07-28 Todella upeeta

TODELLA UPEETA

Todella upeeta, ja juu huonomminkin voisi olla, aina voisi. Masentaa silti. Rane on ollut kahteen otteeseen saikulla, yhteensä noin vuoden elämästään. Ja silloin treenit ja kisat on tietty olleet tauolla. Viimeksi tähän tuli sitten korona väliin, jolloin ei oikein tapahtunut vähään aikaan mitään. Ja varmaan kaikki oli taas liian hyvin, niin pitäähän jotain huonoa taas tapahtua tasapainon vuoksi. Mulla kipeytyi nyt sitten polvi.

Kesäkuun loppupuolella tunsin välillä pientä kipua polvessa. Ja 29.6. otin viimeksi juoksuaskelia. Mitään tapaturmaa en muista tapahtuneen, se vaan yhtäkkiä tuli niin kipeeksi, ettei oikein kävelystäkään tykänny. Kipu on toki laantunut paljon, mutta nyt on mennyt neljä viikkoa, eikä se ole hävinnyt mihinkään. 

Kävin työterveyslääkärillä, joka antoi tulehduskipulääkekuurin, josta ei ollut mitään hyötyä. Sitten röntgen, joka arvatenkin näytti ok:lta, koska ei mulla luissa mitään vikaa ole. Sitten kävin ortopedilla, joka lähetti magneettiin. Siinä välissä kävin vielä fyssarilla. Magneetista sitten selvisi, että mun oikean polven sisäpuolen kierukka on revennyt ja yks kohta oli jopa poikki. No niin, todella upeeta. 

Ortopedi oli sitä mieltä, että joko kestän kipua tai sitten tähystetään ja kivut pitäis hävitä. Heti vois kävellä ja kipua pari päivää, sitten kai jumppaa ja muutaman viikon päästä vois kai jo juosta. Se vaan maksaa yli kolme tonnia, kun ei mulla ole kuin tapaturmavakuutuksia. Kuvat lähetettiin kaupungille ja sieltä pitäis tulla jotain infoa asiasta kolmen viikon sisällä. Ja sitten varmaan taas lekuriaika ja selviää pääsisinkö ees jonoon, ja leikkaus ties milloin. Mutta todellisuudessa tuskin jaksan odottaa enää yhtään, ja tällä viikolla varaan tähystysajan sille ortopedille.

Mutta sitten on vielä some, joka ärsyttää, olen siis kateellinen. Siellä jengi treenaa ja kisaa ja patikoi ja kaikkea mitä minä en nyt voi tehdä. Kun en voi edes lenkkeillä kunnolla koirien kanssa. Pari korttelia on olleet melkein liikaa välillä. Pari kertaa kävin Ranen kanssa hallilla, mutta siellä tulee väkisinkin otettua vähintään pikakävelyä. Ja kerrankin meinasin pudota kivusta.

Sitten luen netistä tietoa ja mielipiteitä, kuinka jossain ajatellaan, että polventähystyksiä tehdään turhaan. Tai sitten tulee nivelrikkoa jne. Olisiko tämä leikkaus turha, jos jumpalla saisi sen kuntoon, pitkällä tähtäimellä tosin, jos sittenkään. Nyt vaan homehdun himassa, katon telkkaa tms. Mutta kun mun koirat pitää päästä pitkille lenkeille ja treenaamaan, enkä tietenkään halua kivuistakaan kärsiä, niin...on tää niin todella upeeta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti