tiistai 25. helmikuuta 2020

2020-02-24 Käännös sinne ja käännös tänne

KÄÄNNÖS SINNE JA KÄÄNNÖS TÄNNE


Yli 20 vuotta tehnyt aksaa, ja aina vaan riittää ihmeteltävää. Milloin minkäkin asian kanssa. Uuttakin toki tulee aina välillä. Sekin on hämmästyttävää.


Perjantaina olin suullisten käskyjen kurssilla, tällä kertaa tehtiin "oikeeta ja vasenta". Toisilla on niille omat nimensä, mutta minä käytän oik-oik ja vas-vas. Saija sitten kysymään mitä nuo minulla tarkoittaa. Sanoin, että Rane hyppää ja kääntyy ja tulee takaisin minua kohti. "Kokooko?" Hah, no tuskin.
Ja sitten kokeiltiin, ja laitettiin pituuden keppi suht lähelle hypyn taa. Mua jo nauratti, että kyllähän tän nyt tietää miten tässä käy, koira hyppää ja vasta sitten kääntyy kepin taitse eikä edestä. Sitä saa mitä tilaa, eikös se niin mee. Sai mennä aika lähelle hyppyä, että onnistui kokoomaan hypylle, mutta kyllä se sitte, jee. Mutta kivaa oli opetella "uutta". Pitää vaan muistaa, kun treenaan niitä, teen sen lähempää ja pidän kriteerit. Nyt kun olisi se vapaakortti. Jos ottais sen maaliskuulle.


En ajatellut, että eilinen rata olisi ollut vaikee, mutta kyllä vaan tuntui käännökset jotenkin hankalilta, valuvilta. Tai kun tuo koira kaarrattaa aika helposti ja liukkaasti, en oikein aina osaa edes arvata millaisen käännöksen tekee ja miten pitkälle lentää. Monesti luulen tietäväni, ja sitten...noup. Eikä se mitään, siinä meillä on opeteltavaa. Ja sitten noiden erilaisten käännösten takia, en osaa aina valita parasta ohjausta. Eilen ei tullut edes mieleen valssi ja leikkaus, jotka sitten osoittautui toimiviksi. Niin, miksei tullut mieleen. Höh.


Tosiasiahan on se, että mulla on makee koira, joka tekee mitä vaan mitä sille opettaa, mutta jolla vaan on vähän tumpelo ohjaaja, ja ohjaajalla vielä kaiken muun lisäksi aika surkee kunto. Sille tarttis varmaan tehdä jotain. Mikään ei estäis, ainakaan sää, kun on kuin olis jo kevät.
 
Ihanko pikkasen jänskättää mennä Jaakolle keskiviikkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti