sunnuntai 21. elokuuta 2016

2016-08-21 Huoh

HUOH

Viikossa on taas treenattu monta asiaa. Viiden päivän aikana neljä treeniä. Huoh.

Keskiviikkona vepessä taas ulkopuolinen kouluttaja, Satu Siikasaari. Yritimme saada Pyryn uimaan veneelle "leikkimään", että saataisiin veneestä mukava juttu. Satu halusi kokeilla sitä, että jos se toimisi paremmin, että minä olen veneessä. Sanoin, etten ole huomannut mitään eroa kuka on missäkin. Eikä sillä oikeestaan ollutkaan. Niin kauan kuin Pyryn jalat ylettää pohjaan, se yrittää kääntyä ympäri takaisin rantaan. Mutta kun Pyry on uintisyvyydessä se sentään yrittää uida ainakin jonkun matkaa. Pyry ui veneelle ja yrittää samantien lähteä takaisin rantaan. Sitä saa oikein maanitella takaisin "leikkimään". Ja sitten hän lähti puolet kauemmas takaviistoon uimaan lumpeelle??? Tuntui, että lyödään vaan päätä seinään, eikä edistytä tässä asiassa yhtään. Lopussa Satu sanoikin, etten luovuttaisi Pyryn kanssa. Sillä on nyt vaan joku lukko ja kun sen yli pääsee, niin asiat todennäköisesti edistyy huimaa vauhtia. Huoh. Voisko se tapahtuu jo ens keskiviikkona!

Torstaina oli taasen aksassa Ville Liukan treenit. Oikein kiva vauhdikas rata. Aika alussa oli suora putki, josta piti saada kääntymään. Yritin sitten kaikenlaisia putkijarruja, ja lopputulos oli suurinpiirtein sama. Tuntui, että Pyry alkaa jarruttamaan vasta, kun tulee putkesta, eli kaarrosta pukkaa. Lopulta päädyimme toimivimpaan ratkaisuun, valssiin putken päässä. What? Tarkoittaa pientä kalastelua, mutta se silti toimi parhaiten. Eli ota etumatkaa ja juokse hulluna putken toiseen päähän valssaamaan. 
Kokeilin japsia yhteen kohtaan toisen putken jälkeen. Villen todistaessa Pyry vielä oikein kiihdytti putken jälkeen. Eli ei japsia ainakaan siihen kohtaan, kun piti jarruttaa ja kääntyä hypylle. 
Taas toisessa kohtaa oma ohjausvalintani, mitä muut eivät olleet keksineet käyttää, ei edes Ville, toimi superisti. Happy about that.
Aika jaettiin kahteen 8 minuutin osaan ja sain molemmilla kerroilla tehtyä koko radan. Siitä voi jo päätellä, että treeni meni suht hyvin. Huoh.

Lauantaina Porvoossa agilityn piirimestaruuskisoissa. Oltiin Pyryn kanssa yksilöissä ja HiHan joukkueessa. 
Kermisen agilityradalla virheitä tuli kaksi, takaakierron rima putosi ja keinulta alastulokontakti, eikä! Keinu on ollut meidän kontakteista varmin! Jäi jotenkin vauhti päälle, niin turhaa kiirehdin keinulla. Oli kuulemma sellanen siisti alastulovirhe, ei mikään lentokeinu. Takaakiertorima nyt ei ollut mitenkään yllätys. Aika tais olla hyvä, mutta kymppi kuitenkin virheistä, oltaisko oltu jotain 25/71.
Siimeksen hyppiseltä vitonen. Radalla oli ainakin kolme kohtaa, jossa putki oli ansana. Ja me selvitettiin ne kaikki, hei mun koirahan on ollut lähestulkoon kuulolla. Ihan ei kaikki kohdat menny niinkuin suunnittelin, niin takakulmassa hyppäsi riman, mutta osui siivekkeeseen, joka sitten kaatui. Meni vähän läheltä. Tällä radalla oltiin vitosella 11.
Nyt odottelen yhteislopputuloksia nettiin, kun se jäi nyt vähän epäselväksi, mihin sijoituttiin piirikisassa. Jokatapauksessa oltiin HiHan makseista ainoat, jotka sai tuloksen. Sori sori, unohdin Rytsölän, joka oli hienosti Piirin kakkonen! Onnittelut! Olin jo ekan radan jälkeen tyytyväinen, kun sain tuloksen. Ja kun saatiin tulos jokaiselta radalta, niin olin tosi happy. Viimeaikoina kun on ollut vähän vallatonta ja vaikeaa loman jäljiltä. Ja varsinkin, kun radat oli ihan haastavia ja todella vauhdikkaita. Huoh.
Ja oltiin piirikisan maksien 11/66, ei ihan huono!
 
Joukkueradalla sitten alun 45 asteen keppiavokulma meni upeesti. Hyvin päästiin keinulle asti, mutta siinä olin vähän jäljessä ja Pyry hyppäsi liian aikaisin sivuun, niin kuulemma siitä olis pitänyt saada tai saatiin tuplavirhe, liian aikainen poistuminen ja alastulovirhe. Tuollaisesta en ole koskaan kuullutkaan. Voi däm, taas keinu. Mutta kun ei ole opetettu menemään esteen päähän, niin...ja loppusuora oli kentän toisesta päästä toiseen päähän muurin renkaan ja hyppyjen kautta. Juoksin minkä kerkesin, mutta ennen vikaa hyppyä Pyry teki ympyrän, kun jäi katsomaan mihin jäin, niin siitä virhe. Oli kyllä kaasu pohjassa, tuloksissa 10 virhepistettä, varmaan sihteerin virhe, mutta ei se haitannut, kun Anukin sai 10 ja kun kolmen parhaan tulos lasketaan. Anu meni seuraavana ja sai myös kymmenen, kepeiltä! Mitä mitä, Max? Troya meni keinun ohi ja sai vitosen. Luottopari Sirkka Sumulla sai nollan. HiHa lopputuloksissa uudenmaan piirin kuudensia.  Kivaa  ja jännää oli. Huoh.

Tänään sunnuntaina sitten lupauduin Alen Marekovicin (Pyryn isän kasvattajan) treeneihin Racinell Areenalla. Kyllä vähän jänskätti miten vaikea treeni ja selviänkö siitä kunnialla. Ilmeisesti sain kuitenkin hyväksytyn. Radalla oli vain hyppyjä ja putkia. Valssattiin hulluna. Ja mentiin kovaa. Kokoajan. Huoh. Mutta oli hauskaa. 
Suoran putken jälkeisellä hypyllä piti saada kääntymään, ja olihan siinä vähän tekemistä. Mutta siinä tuli hyvä huomio, että pitää vaan rohkeesti juosta esteelle jarruttamaan (ja ottaa etumatkaa niin paljon kuin saa sitä ennen). Yritän muistaa tuon. Toinen yllätys oli putken jälkeinen takaakierto, että pystyin vain käydä kauempaa näyttämässä ja Pyry jäi tekemään takaakierron itse, pudottamatta rimaa, jes. Kolmas mieluisa asia oli, että selvisin sellaisesta valssiletkasta. Lopussa rupesi jo naurattamaan, kun tuntui, että loppuuko nää valssit ikinä. En oo mikään valssien ystävä, mutta tuossa kohtaa niitä oli ihan kiva tehdä.
Eipä olla Pyryn kanssa varmaan koskaan oltu noin väsyneitä tai ainakaan pitkään pitkään aikaan. Onneksi mentiin kahdessa 10 minuutin osassa, niin sai hengähtää kunnolla välissä. Huoh. Ja "katsomossakin" oli varsin hauskaa. Se mitä jäi mieleen Alenilta oli, että rohkeasti vain eteenpäin vaikka vauhtia onkin ja toinen ohje, että ohjaisin voimakkaammin, ja kerron Pyrylle koko ajan mihin mennään. Kiitos.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti