torstai 20. heinäkuuta 2017

2017-07-03 Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

PAREMPI MYÖHÄÄN KUIN EI MILLOINKAAN


Tässä on nyt oltu 7 kuukautta sairiksella ja tähän on vaikuttanut niin moni asia, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Oikean takajalan ontumisen takia vein Pyryn jo viime vuoden puolella lääkäriin. Pyry ontui lähinnä treenin ja levon jälkeen lyhyen aikaa. Juuri mitään ei oikein löytynyt, kun ei Pyry reagoinut oikein mihinkään. Reagoi heikosti takareittä, seuraavalla kerralla ilioapsis (tms.). Sitten vähän lantiota. Sitten ontuminen vaihtui oikeaan etujalkaan. Ja nyt viimeiseksi ontuu vasenta takajalkaa.
On annettu laseria, kipulääkettä, relaksanttia ja paljon paljon lepoa. On kuvattu takaraajat ja käyty jopa magneetissa. Ja kaikki aina ok. Lääkäri ollut lomilla pitkän aikaa. Olen otattanut verikokeet, myös borreliatestin ja kaikki oli normaalia. Tammikuussa hammas katkesi ja se piti leikata pois. Vein fyssarille. Fyssari huomasi, että Pyry tiputtaa. Otatin virtsakokeen. Virtsassa struviittikiteitä, muttei kiviä tai eturauhasongelmaa, lisäksi PH oli liian korkea. Sitä hoidettu nyt ruokavaliolla, joka toimikin. Vein kraniosakraaliterapiaan, joka ei koskaan aiempina kertoinakaan ole löytänyt muuta kuin "kireät" varpaat. Mietin jo onko vaan kropan kemiallinen tasapaino vain häiriintynyt ja aiheuttaisi kramppeja tms. Niin moni asia on vaikuttanut toiseen ja minultakin on varmasti jäänyt sanomatta jotain asioita, kun usein oli eri henkilö kelle piti taas selostaa asioita. Kaverit sanoo yhtä ja aviomies toista. Paljon olen toki apujakin saanut, kiitos kaikki meitä auttaneet. Ja onhan tämä varsinainen opintomatka ollut. Tämä on samalla vähän huonoa tuuriakin kaikin puolin, että tässä on mennyt näin kauan.


Sitten päätin vielä viedä lääkäriin Saloon, skannasin koko sairaskertomusnipun ja tein oikein aikajanan mitä on tapahtunut milloinkin ja otin röntgenkuvat ja magneettilausunnot mukaan. Halusin lääkärille, joka näkee tämän kokokuvan.
Hän katsoi röntgenkuvat, ja totesi, ettei varpaita olekaan kuvattu. Ja varpaista löytyi kuin löytyikin, nivelrikkoa. Selvin muutos on otj:n 2.varpaassa. Muutoksen alkuperää ei voi varmasti sanoa, mutta todennäköistä, että liittyy agilityyn.


Todella ikäviä uutisia, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Epätietoisuus on pahinta. Nyt ollaan jätetty agility ainakin toistaiseksi. Ei ole lihaksetkaan timmikunnossa ja pitäisi vaan uskaltaa kuntouttaa ja jumppaa, mutta aina pohdin miten ne varpaisiin vaikuttaa. Uiminen on ainakin varpaiden puolesta ok ja Pyrystä ihan toiseksi parasta, ehkä jopa parasta agilityn lisäksi. Onneksi on muitakin lajeja, joita ollaan harrastettu, kotitokoa, rallytokoa ja vepeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti