sunnuntai 13. lokakuuta 2019

2019-10-12 Ranen ekat aksakisat

RANEN EKAT AKSAKISAT

Kirsujen kisat oli Lägin hallissa ja tuomarina Johanna Nyberg. Kyllä mua jännitti. Siitä on kuitenkin 2,5 vuotta, kun olen viimeksi kisannut, Pyryllä. Ranen kanssa vihdoinkin 9kk pitkän saikun jälkeen saadaan mennä kilpakentälle.

Eka rata ja 10 virhepistettä, puomin alastulo, ja pituuden palikka. Alun kepeillemeno oli suht haastava ykkösluokkalaisille. Ei vaikea, eikä mahdoton, mutta haastava. Sijoitus 2.
     Toka rata ja 15 virhepistettä, rima, kielto putkelta ja ? Sijoitus 3:s. Tästä ei ole videota, niin ei vaan muista radasta enää mitään.
     Kolmas rata ja 15 virhepistettä, kepeillä tuli ennen vikaa väliä pois, siitä heti seuraavan putken ohitus eli kielto ja loppusuoran yksi rima tuli alas. Sijoitus 7:s. Tästä jäi erityisesti mieleen putken jälkeiset 4 hyppyä, joilla ekalla kierroksella piti kahden hypyn jälkeen kääntyä pois. Se onnistui hyvin. Ja sitten lopussa huutelin vain "eteen eteen" ja Rane meni kuin menikin ihan loppuun asti, ja minä tulin maaliin sitten hetken päästä. Ja varmaan ekaa kertaa ikinä korjasin kepit sieltä missä meni vikaan enkä aloittanut alusta niinkuin yleensä.

Jengin mielestä meni hyvin, mutta itse en ollut täysin tyytyväinen. Tuntui, että mentiin vaan niin lujaa, ettei siinä paljon pystynyt rytmittämään tai muuta. Ja itseasiassa minua suorastaan pelottaa tuollaiset vauhtiradat, että kestäähän tuo koira nyt nuo kurvit ja mutkaputket yms.
Radoilla huomasi meidän tekemisessä tiettyjä puutteita, jotka olikin tiedossa esim. juuri kepeillä, voi mennä kepeille liian kovaa eikä pysty kääntymään tai saattaa jättää vikan välin tekemättä. Ja kuinka helposti kontaktit unohtuu, kun putki siintää edessä. 

Mutta kaiken kaikkiaan oltiin Ranen kanssa samalla radalla. Kuunteli suht hyvin ja meillä oli kivaa. Mentiin kyllä aika kovaa, varsinkin vikalla hyppiksellä. Parin korjauksen jälkeen silti yli 5 m sekunnissa. Tämä täti sai kyllä pistellä tossua toisen eteen. 
Nyt se aksaura on sitten korkattu. Ja kyllä se vaan on niin koukuttavaa. Tästä sitten uutta matoa koukkuun ja treenit jatkuu. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti