tiistai 31. maaliskuuta 2015

22.3.2015 Kehu-palkka ja palkka-sana

KEHU-PALKKA JA PALKKA-SANA

Korrit tuli kouluttamaan HiHalle ja minä sain Pekan koulutusta. Ensin manasin itseäni, kun en ollut valmistautunut tähän mitenkään. Mitä liikkeitä nyt ottaisin, kun jokaisessa on vähän jotain fiksattavaa. Ajattelin sitten, että seuraaminen on perusjuttu niin moneen. Ja hyvin siinä riittikin tekemistä koko ajaksi. Pääpointti oli kontakti.
Näytin ensin miten meidän seuraaminen menee eli ensin hienosti kuulolla, mutta sitten pää laskee ja katse menee eteen ja muuttuu "matkalaukuksi" joka kyllä pitää paikkansa. Sitten Pekka kommentoi, että koira tekee about 70%:sesti töitä ja loput 30% se ehtii huomioida kaiken ympärillä olevan. Eli nyt pitäis saada tuo 70% sinne sataseen. Ja kaikkihan lähtee kontaktista.
Aina kun Pyry katsoo minuun kehut ja heti kun katsoo pois, joku toru. Sitten pitää erikseen olla palkka-sana ja mulla se nyt on "jes". Katseen kestoa pidentämällä lopulta palkka-sana ja vasta sitten lelu. Eli homma päättyy aina siihen.
Tehtiin sitten häiriöharjoituksia. Seurautin Pyryn ihmisten sekaan hallin perälle ahtaaseen paikkaan. Pyryä ei haitannut ihmiset lainkaan, rupesi lopulta haistelemaan maata. Sitten Pekka meni Pyryn viereen silittelemään sitä ja Pyryn piti pitää katsekontakti minuun. Siinä me onnistuttiin hyvin, mutta sitten kun tuli liike mukaan eli Pekka veti ja heilutteli hanskaa, niin en meinannut millään saada pidettyä Pyryyn kontaktia.
Mutta olin oikein tyytyväinen antiin. Uskon, että näillä saan tuon seuraamisen paremmaksi ja samalla kaiken muunkin. Ja ollaan jo sitä vähän treenattukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti