sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

11.4.2015 Timon kouluttajien koulutus

TIMON KOULUTTAJIEN KOULUTUS

Tietysti kevään eka kunnon aurinkoinen ja tosi lämmin päivä, ja silloinhan me ollaan tietty sisällä treenaamassa. Mutta koulutus oli niin pätevää ja kivaa, että ei haitannu, vaikka sisällä oltiinkin. Ja pääsihän sitä välillä uloskin käymään. Timo Liuhto siis koulutteli HiHan kouluttajia koko päivän.

Opeteltiin rata, käytiin se läpi tarkasti kahdessa osassa ja sama koiran kanssa. Ekallä pätkällä tuli enempi säätöä, kun niistossa Pyry ei oikein jarruttanut ja heti perään vaikea kulma whiskyyn. Samoin suorasta putkesta kääntyminen vippaukseen tuotti vaikeuksia. Ja vähän oli ohjaajankin aivot välillä jäässä lämmöstä huolimatta.
Toinen pätkä menikin sitten suht hyvin, ainakin se tuntui siltä ja kehujakin kyllä saatiin. Saksalaiset, sylkkärit, sylivekit ja persjätöt, jihuu. Sylivekkikin aukes mulle paremmin, kun tajusin, että siinä ei sitten liikuta yhtään, muuten Pyry luki sen whiskyksi. Tietysti riippuu siitä miten tilanteeseen kerkee ajoissa. Mutta tällä toisella osuudella meno tuntui hyvältä.

Paljon on mulla asenteesta kiinni, ainakin jarrutuskohdissa, saan kuulemma vaikka junttaa Pyryä otsaan että oikeasti kokoo ja jarruttaa. Kunnolla vaan käsi eteen "seis" ja äänensävyä vähän terävämmäksi, niin kyllähän jarrutti. Oon ehkä vähän "pelänny" noita jarrutuskohtia, kun tullaan miljoonaa esim. putkesta. Tuossa whisky-kohdassa olisin valinnut niistopersjätön, mutta olis ollu kuulemma hitaampi. Se vaan onnistuu meiltä varmasti. Mutta siitähän se on kiinni mitä on enempi harjoitellut, sitä tykkää käyttää. Että vaikka joku on ehkä himpun nopeempi ku toinen ohjaus, kisoissa valitsisin sen mikä tuntuisi meille luontevimmalta. Mutta koulutuksissa on aina hyvä herätä "ai sen vois tehdä tälleeki".

Koulutuksessa tuli paljon tietoa astekulmista ja metrimääristä, ja tärkeitä perusjuttuja. Jotain saattoi jäädä päähänkin, toivottavasti. Mutta tykkään Timon tyylistä kouluttaa, kun sieltä tulee heti faktaa miten ja miksi. Uudestaan, uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti