tiistai 18. elokuuta 2015

17.8.2015 Liukan treenit

LIUKAN TREENIT

Pääsin eilen tuurailee Ville Liukan treeniin. En ole aiemmin ollutkaan Villen treeneissä. Treenistä jäi oikein hyvä mieli ja jätti se muutamia ajatuksiakin muhimaan.

Käytän kuulemma ihan liikaa käsiä, turhaan. Mm. sellaisessa "serpentiinikohdassa" olen tottunut "työntämään" ja "vetämään". Ja se lienee perua siitä, että Pyry meni helposti liikkeen mukana ohi koko esteen, jos ei sitä hieman avittanut. Enemmän liikettä, vähemmän käsiä, varsinkin vastakäsiä. Ei mitään ylimääräistä mihin menee turhaa aikaa.
Normisti olisin tehnyt pakkovalssijaakotuksen, mutta nyt tehtiin selkeä palkkovalssi ja sekin valmiina menosuuntaan, ettei tule mitään turhaa käännöstä.

Päällejuoksussa saman käden ohjaus "vedossa" kämmen ylöspäin, niin tulee automaattinen kierto.

Pennun opetuksessa voisi sanoilla "takaa" ja "kierrä" olla omat ohjauksensa.
Takaa= jalat, rintamasuunta ponnistuspaikkaa kohti, jolloin koira hyppää takaa ristiin. Palkka sinne. Koiranpuoleinen käsi näyttää.
Kierrä= jalat, rintamasuunta menosuuntaan, jossa koira kiertää siivekkeen ympäri. Kouluttaminen 1,5 kierrosta ja sinne vasta palkka. Vastakäsi alas näyttää.

Loppukehut melkein punotti korvia. "Tämmöinen koiran pitäis olla", estehakuinen, osaava ja mitähän vielä, tais olla kokokin oikea. Happy. Happy.
Oon ainakin jotain osannu kouluttaa oikein, vielä kun saisi ohjaajaankin huolellisuutta.

1 kommentti: