sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

20.3.2016 Kontaktitreeniä

KONTAKTITREENIÄ

Tällä viikolla on ollu kahdet treenit ja kahdet kisat. Kuten viimeksi manasin niitä kontakteja, niin Saijan treeneissä pääsin kerran moittimaan asiasta. Rallateltiin rata, paitsi yksi kohta (tietty aina) aiheutti päänvaivaa. Olin ihan varma, että saan Pyryn kuulolle ja mukaan vippaukseen, mutta no-ou. Hää hyppäsi ristiin, mikä sekin oli ihan jees. Mutta kun suunnittelin siihen vippauksen. Eipä tullut ohjaukseen mukaan, hyppäsi siis ristiin ja sitten vasta kääntyi kysymään, että mitäs sitten. Mutta kivaa oli mennä.

Torstain HiHa-treeneissä oli Helin rata. Kiva rata ja taas yksi kohta oli hankala. Putkesta renkaan kautta hypylle, josta piti saada 90 astetta kääntymään välistävetoon. Onnistui kyllä, mutten ollut tyytyväinen kaarrattamiseen. Pari ohjetta tällaisissa tapauksissa tullut. Yksi, vaikket pysty, niin yritä pysäyttää koira siihen. Ja kaksi, vähän samaa, yritä kääntää koira ennen hyppyä pois. Loppujen lopuksi tein vähän molempia ajatuksissani. Olin ajoissa hypyllä ennen Pyryä ja tein sen verran painokkaan jarrun ja johan tehosi, tuli siisti käännös, josta oli helppo saada välistävetoon. 
Meinasi ihan unohtua, että sain mennä Lassella myös. Se oli kyllä hauskaa, vaikka Lasse toimikin ihan erilailla kuin Pyry. Ja menihän kovaa. Oli se kyllä haastaavaa vielä vähän matalilla rimoilla. Se on niin pienikin, ainakin Pyryyn verrattuna. Mutta jarrut pelitti.

Viikonlopun kisoista tein monta huomiota ja kaikista en ole ihan satavarma onko asia näin vai tuntuiko vaan siltä, mutta en jännittänyt juurikaan ja meno oli tosi kivaa ja rentoa.
Olin siis ilmonnu vain aksaradoille, niin liekö se rauhoittanut minunkin päätä, kun meno oli jotenkin rennonpaa, kun ei tarvinnut hoidella kuin ne kaksi rataa (blondille 3-4 ehkä liikaa).
Lähtönumero oli 3, joten siinä ei kerennyt katsella muita, eikä varsinkaan jännittää ja rata oli pian ohi. Sopii meille.
Otin Pyryltä hihnan pois jo ennen kuin mentiin kentälle, niin eipähän hulluna vetänyt sinne kaulapanta kireenä. Pyry seurasi hienosti, eikä lähde mihinkään omin päin. Ajattelin, että tuokin on kenties vaikuttanut vireeseen.
Ja kun keskityin kontakteihin, niin unohtui senkin takia jännittää ja meno oli todellakin rennompaa.
Tuloksilla ei kylläkään juhlittu, mutta kontaktitehtävää suoritettu kiitettävästi. Pyry ei kertaakaan varastanut, vaan aina luvalla pois. Olin jo varautunut, että jossain kohtaa teen kontaktin uusiksi ja sitten ulos tai heti pihalle. Tää on kummallista tää henkienkin taistelu tässä lajissa, ota näistä selvää mikä vaikutti mihinkin vai vaikuttiko kaikki kaikkeen.

Lauantaina oltiin BATin kisoissa, tuomarina Herrala. Tuloksena hyl ja 5. Suht hyviä ratoja molemmat. Vitosen kielto tuli tiukassa linjauskohdassa, mennäänköeimennämennäänkö. Lopputulos 11., heti puolisiskon Din jälkeen. Radoilta jäi treenattavaksi about 90 asteen käännökset vauhdista. Mutta olin itseasiassa tyytyväinen itseeni, että havaitsin radan ansat ja osasin valita niihin ohjaukset. Totesin myös, että pidän suunnitelmastani kiinni, vaikka näyttäisi siltä, että muut tekisivät toisella lailla.

Sunnuntaina sitten Janakkalassa, tuomarina Nyberg. Rimat oli tapissa, mutta meillä tais tulla alas vain yksi rima ja sekin, kun olin himpun linjalla. Takaakierrot hieman ensialkuun jännitti, kun siivekkeetkin oli sellaiset hiukka kaposet. Mutta niistä selvittiin. Ja sai siellä pistää monoa toisen eteen ihan kiitettävästi. Tuloksena oikein hyvä hylly ja hyvä kymppi.
Hylly tuli, kun paria estettä aiemmin olin tehnyt... hm...mikähän lie sen kuvion nimi...vippaus ja vastakäännös? Niin uskoisin, että se ja sitten olin liian aikaisin lähdössä seuraavalle, Pyry ei ollutkaan vielä lukinnut hyppyä, niin Pyry luki sen nähtävästi taas vippaukseksi ja meni toisen esteen. Muuta virhettä ei sillä radalla tullut. Ja tuo kymppirata, se ei ollut ihan niin hyvä kuin edellinen. Siellä tuli se rima alas ja lisäksi meni kepeille kovaa vain ohi, vaikka jättäydyin taakse ja hidastin mielestäni vauhtia. Niin kepit sitten uusiksi. Loppusuora oli kuulemma hieno, vaikka minä olin 3 estettä jäljessä, ohjasin takaakiertoon ja huusin vaan "eteen" ja Pyryhän meni. Mielestäni juoksin niin kovaa, mutta ei näyttänyt videolta kyllä siltä.

Vaikka kontaktit onkin olleet pääasia, niin nolla olis ollu plussaa. No pääasiahan on yhteistyö ja tekeminen/treenaaminen/kisaaminen Pyryn kanssa on ihan parasta! <3 <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti