sunnuntai 11. helmikuuta 2018

2018-02-09 Luota koiraan

LUOTA KOIRAAN

Tällä viikolla olen jo pari kertaa kuullut "luota koiraan". Ensin perjantaina Saijan treeneissä ja lauantaina LS-treeneissä Nina Mannerin opissa.

Perjantaina "yötreeneissä" tehtiin ensin pieni radanpätkä, joka meni aika hyvin. Siinä oli sivuirrotus, valssi, lähetystä ja päällejuoksu. Ja kyllä tuntui meno kivalta. Tällainen pessimisti usein ennakoi missä kohtaa tulee vaikeuksia. Ja Saija sanoikin mulle sen avainlauseen "luota koiraan".

Sitten opeteltiin/tutustuttiin vähän esteisiin. Katsottiin miten reagoi keppeihin, verkoilla tietysti. Pienen hämmennyksen jälkeen tuntui nopeasti tajuavan koko jutun. Tai no Saijahan lähestulkoon opetti kepit Ranelle. Mulle jäi palkkaushomma. Mutta meni niin hienosti, eka kerta kuitenkin ikinä. Ja seuraavaa saapi odottaakin vielä jokunen kuukausi.

Sitten siihen keinulle rohkaisuun. Kerran aiemmin kokeiltu Saijan kanssa keinulle menoa, niin tiesin, että Saija jos kuka osaa siinä auttaa. Ja näin tapahtui. Toki Ranesta näki, että jännitti kuitenkin, mutta meni keinun päästä syömään namit. Ja nostettiin pois. Ja aina vaan rohkeammin. Ihanaa. Joo, vähän on jännää, mutta en ole yhtään huolissani.

Lauantaina Saija oli järjestänyt meille LS-agilitypäivän, koutsina Nina Manner.
Kaikki sisarukset paitsi Lilli Sotkamosta olivat paikalla. Lisäksi paikalla oli Voltin edellisestä pentueesta myös. Kiva oli nähdä kaikkia, varsinkin näitä sisaruksia. Ja aikalailla samanoloista porukkaa oli. Niin kivoja junnuja.

Aina en ole ihan varma osaako Rane tai onko lukinnut esteen. Se on niin vikkelä väkkärä, että vaikka on jo tulossa suoraan esteelle, niin ehtii vielä viimetingassa väistää. Ja liikkeen mukanahan tuo tuli. Vauhtihan luo omat haasteensa, varsinkin kun mennään matalilla rimoilla. Naurettiin, että taisi Rane yllättää jopa itsensä menemällä niin kovaa, kun meni ohi pimeestä putkikulmasta monta kertaa. No ehkä kuitenkin siksi, ettei vielä osaa sitä. 

Mutta hyvin tulee ohjauksiin. Vielä. Eikä mennyt ansoihin, ennemminkin juuri tulee vaan ohi. Mutta huolellisella ohjauksella, esim. sivuirrotus hypylle, "mene" ja "luota koiraan", siinä se taas tuli. Toimii. 

Kivaa oli taas. On tietysti tässä vaiheessa paljon mitä Rane ei osaa, mutta toisaalta se osaa yllättävänkin paljon. Luota siis koiraan ja jos ei onnistu, treenataan ja pian onnistuu. Tavoitehan on saada koiralle vahva esteosaaminen. Se antaa meille enempi mahdollisuuksia. Olen kyllä happy, mun poitsujen kanssa on vaan niin kivaa.

Parin päivän läksyt:
1. Luota koiraan
2. Vaikka menee ohi, vaadi kuitenkin silti vielä tekeminen
3. Merkkausta ja palkkausta, että jäisi lelulle eikä liikkeeseen

2 kommenttia:

  1. Rane on niin hieno just sun kanssa. Mutta SARIII!!! "Mutta hyvin tulee ohjauksiin. Vielä. " Mikä vielä??

    VastaaPoista
  2. Hah haa, no okei peruutan ton "vielä". Kyllähän sää huomautat, jos meinaa käydä niin, että vauhdissa katoaa korvat.

    VastaaPoista