sunnuntai 18. helmikuuta 2018

2018-02-17 Lotalla Lahdessa

LOTALLA LAHDESSA

Heli oli menossa Lahteen Lotan yksärille ja kaipasi puolittajaa. Ja mehän Ranen kanssa lähdettiin. Tehtiin ihan perusjuttuja. Tavoitehan on kouluttaa koira niin, että ohjaaja pääsee helpommalla. Rytmittämisellä ja koiran estefokuksella, ohjaus onnistuu kauempaakin ja koira hoitaa oman osuutensa.

Ensin mentiin ihan vaan soikiota hyp-putki-hyp-hyp-putki-hyp. Siinä juuri yritettiin saada koira irtoamaan putkeen ilman, että saatettiin sitä kovinkaan paljoa. Tätä treenattiin aluksi siten, että putki näytettiin, mutta minä en liiku, ainoastaan sanoin "läpi". Sitten sama ja minä hyppelin häiriöksi paikallani. Sitten heiluttelin käsiäni ja edelleen vain käskysanalla putkeen. Viimeiseksi käännyin selin putkeen ja sinne meni pienen ihmettelyn jälkeen. 

Toinen harjoitus oli jättää ne putket pois ja mennä vain hyppyjä, jolloin tarvittiin erityisesti rytmitystä, että saatiin kääntymään "lähellä putken edessä olevalle hypylle. Ja todellakin niin, ettei ohjaajan tarvitse saattaa joka esteelle. Ne meni upeesti.

Nämä kotiläksyksi, vaikka Rane ihan hienosti monin paikoin oivalsikin ja meni. On se hieno ja vikkelä. Lotta antoi vielä vinkkejä lähdössä pysymiseen
miksiköhän? ;).  No oikeesti pysyy aika hienosti ja uskoo ainakin hyvin, kun huomauttaa. Lisäksi saatiin vinkkejä juuri tuohon lähdössä pysymiseen nykimättä. Että vain pysymällä kiltisti paikallaan, saa leikkiä ohjaajan kanssa lelulla noin yksinkertaistettuna.

Oikein hyödyllinen ja kiva reissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti