sunnuntai 21. lokakuuta 2018

2018-10-21 Aksaa, rallya ja hakua!

AKSAA, RALLYA JA HAKUA!

Maanantaina oltiin Saijan aksatreeneissä Ranen kanssa, Marko koulutti. Jännä miten sitä katsoo paperilla, että tuo on vaikeahko kohta, mitähän siinä tekisi.  Sitten livenä se menikin tosta vaan, ei mitään ongelmia. Ja myös toisinpäin, tulee yllätyksiä. Tällä radalla ei oikeestaan mitään pahempaa säätöö tehty, vaikkei nollana tehtykään. Ainahan sitä jotain. Rimat oli 50cm ja 55cm (ekan kerran).
Muista katsoa koiraa, muuten tulee rima alas.
Älä kiirehdi turhaa, muuten tulee rima alas.
Jossain kohti takaakierrot apukepillä, muuten tuli rima alas.
Merkkauksessa, muista myös katse... 
Plussaa paljon paljon, kontaktit, rengas, keinu, lähdöt, putket...

Torstaina Ranen HiHan aksatreenit, joissa melkoista serpentiiniä ja välistävetoa lähes koko rata. Mutta pieni poika yllätti minutkin osaamisellaan. Hyvin päästiin rytmiin ja nollana esteelle nro 17 saakka, sitten tuli tenkkapoo niissä välistävedoissa. 
Edelliseltä hypyltä laskeutui sen verran pitkälle, että täytyi vähän työntää takaakiertoon. Ja kun sen tein, ajauduin aina liian lähelle estettä, jolloin olin sitten vielä Ranen linjalla ja rima tuli alas tai siitä jatkaminen seuraavaan takaakiertoon ei onnistunut. Lopulta monen kokeilun jälkeen yritin jäädä kauemmaksi ja antamalla Ranelle suullisen kierrä-käskyn, sehän onnistui kuin onnistuikin. Aidan molemmin puolin sain ohjeet siihen ;). Siten Rane sai rauhassa hypätä, vaikka suht kiire oli koko ajan.
Tässäkin rata näytti paperilla huisilta, mutta hauskaa sitä oli tehdä.

Perjantaina molempien kanssa rallyssä. Pyryn kanssa ei hassumpaa. Kääntyminen oikealla seuraten vähän tahmeaa, mutta muuten vois alkaa kattelee kisoja. Ollaan kuitenkin koko ajan treenattu mestariluokan liikkeitä ja me ollaan vasta päästy voittajaan.
Ranenkin kanssa oon nyt pari kertaa ollu treeneissä. Se on sellaista kokeilua, ja treeniin sitten mikä ei onnistu. Ehkä voisin käydä liikkeet systemaattisesti läpi ja treenailla sitä mukaa. Rane oppii kyllä vikkelään kaiken, mutta se nopeus, hui ja iik. Viimeksi juuri naurettiin, kun piti tehdä valkovuokko. Siinä ajassa kun minä olen kääntynyt, Rane on jo kääntynyt takaisin. Mietin vaan, ettei ehkä miellytä tulevaisuudessa tuomarin silmää, kun liikkeet tehdään kuin pikakelauksella. Se on ihan mahoton. Hidastuukohan ne liikkeet ikinä??

Sunnuntaina Pyryn kanssa hakutreeneissä. Mehän ei tiedetä lajista mitään, niin aloitettiin ihan alusta eli että maalimiehet on superkivoja, kun niiltä saa karkkia ja leikittääkin. Ekaks sellanen "makkararinki" ja tokalla kerralla sitten maalimiehet hajautuivat ihan näkösälle kuka kivelle istumaan kuka maahan makaamaan. Kuljettiin "ympyrää" läheltä ja kun Pyry huomioi maalimiehen, hirmukehut ja namit. Eipä mennyt montaakaan, kun Pyry irtosi itse hakemaan kivaa maalimiehiltä. Varsinkin yksi maalimies oli superkiva, koska sillä oli narupallo. Ens kerralla sitten varmaan otan narupalloja mukaan namien lisäksi.
Ihan mielenkiinnosta läksin mukaan Helin pyynnöstä ja ihan kivaa oli. Katsotaan miten me tästä edetään.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti