perjantai 15. elokuuta 2014

14.8.2014 Jep jep ...

JEP JEP ...

Voihan Rannikko! Timo oli taas laittanut sellasen radan meille, että tuntui löytäneen kaikki meille osaamattomat jutut. Ainoa mikä onnistui oli kontaktit. Ja yleensä tämä asetelma menee toisinpäin. Paperista jo katsoin, että on vaikea, mutta meidän pitäisi siitä kyllä selvitä. Jaapajaa, ei nyt ihan kunnian kukko laulanut. Jep jep.

Alun taas n.90 asteen kulmahyppy, piti merkkaamalla hoitaa. Pyry ei vaan tajua merkin tarkoitusta. Pyry seuraa enimmäkseen mun liikettä ja estehakuisena hyppää sieltä mistä tuntuu olevan nopein tie ja silloin se on vinohyppy. Näitä pitäis treenaa. Sanoin Timolle, että "miljoona tuollaista sitten", Timo sanoi "ei taida riittää edes". Jep jep.

Joka paikkaan ei todellakaan aina ehdi, ei ainakaan tänään. Tehtiin sitten hyvällä menestyksellä ainakin viiden metrin päästä takaakiertoja, vaikka min en niistä tykkää yhtään. Lähemmäksi en siis ehtinyt, sen alun takia. Kaikki muut tais tehdä sinne valssin. Oonko jotenkin poikkeava, mitä? Samoin suoran putken jälkeisiin tilanteisiin sain pistellä ihan täpöllä. Ja kun mä pingon, niin Pyrykin pinkoo, täysillä suoraan eteenpäin. Jep jep. 

Kepit oli huolestuttavat. Pyry, joka osaa mennä mistä kulmasta ja mistä vaan kepeille, ei tänään ainakaan hahmottanut yhtään alun sinistä keppiä, punaisen kyllä. No hyvä tietää tuokin. Kepeille lähetys oli vaikea, kun putki oli ihan vieressä, mutta niin se oli tiistainakin, eikä meillä silloin ollut mitään ongelmaa. Jep jep.

No olinhan siihen vielä sitten suunnitellut vain kiertäväni Pyryn takaa toiselle puolelle, vaan enpä sitten kokeillutkaan sitä, kun olin niin kaukana kepeistä. Kokeilin sitten poispäinkäännöstä leijeröiden kepit, vaikka tiesin ettei sitä osata. Ei osattu ei. Tulipa kokeiltua ja sitä pitääkin nyt treenata. Jep jep.

Putkijarrua ei oltaiskaan osattu, jos olisin ees muistanu/ehtiny sellasta tekee. Kuulemma ei loksauttanu korvaansakaan, vaikka huutelin "oikee,oikee". Se on se mun liike, mitä sille voi tehdä? Toiset koirat hidasti/odotti ohjaajiaan. Jep jep.

Sitten oli parikin kohtaa mihin en muuta kerennyt yrittää kuin whisky-leikkaus.  Mun oli pysähdyttävä ihan kokonaan, niin sain Pyryn leikkauksella hypylle. Mutta jos otin hiirenaskeleenkin, niin ohi meni oikomaan seuraavalle esteelle. Jep jep.

Puomi sinänsä meni hyvin ja pysähtyikin (omalla kentällä), mutta taas sellainen tilanne, jossa pitäis lähettää koira eteenpäin eikä mun luo (leijeröiden putken). Eli "tule" ja samantien "mene", ei mitään jiitä. Voiko tässä vaiheessa enää muuttaa vapautuskäskyä? Aika vaikeeta. Jep jep.

Olihan tietty kiva, että löytyi taas paljon treenattavaa, ei lopu kesken. Mutta ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin. Olis ollu kiva onnistua edes jossain hankalassa kohdassa. Mutta tämähän oli tällä kertaa vähän liikkuvampi rata (miten niin vähän?) kuin viimeksi. Ja kun koira vielä tykkää lähteä liikkeeseen ja lukee esteitäkin paremmin kuin minä, niin ... jep jep!

1 kommentti:

  1. Hei me jepiteltiin kanssa urakalla! Enkä tehnyt valssia. Tai no kerran, mutta kun ei tarvinnut. Ja primin kanssa tehtiin aikalailla vain 2 ekaa estettä alkuun, koska ei ottanut merkkausta myöskään.
    Ja eikä me sen kanssa edes tehty kuin pätkä. Nih.

    VastaaPoista