tiistai 16. heinäkuuta 2013

16.7.2013 Kaik pennut yhes koos

KAIK PENNUT YHES KOOS

Meillä oli Viuhkan pentutreffit omalla kentällä. Elikkäs ekasta pentueesta Voltti, Pirkko, Vip ja Pyry. Ja toisesta pentueesta Prim, Di ja Whoopy. Ja kentälle laitettiin joku kolmosen rata. Rata oli meille vaikeahko, mutta ihan kiva rata, jota nyt olis kiva kokeilla uudestaan.

Alun otin eka päällejuoksumaisesti, mikä tuntui mulle jotenkin paremmalta kuin puolivalssisylkkärimäisesti, vaikka se oli vauhdin kannalta sujuvampaa. Periaatteessa sain molemmilla ihan jees putkeen. Ja tähän kohtaan sitten juutuinkin toviksi, kun putkesta piti mennä muurille.

Pyry kaarratti putkesta niin, että meni muurin ohi. Tee putkijarru! En osaa! Katso koiraa! Joo, se kyllä auttais. En tiedä, en tainnut saada Pyryä juuri jarraamaan, tuli putkesta kuin ohjus. Ja selkeesti mun ajatukset oli jo seuraavalla hypyllä, joka oli just sillee inhottavasti sivuttain koiraan nähden. En ajatellut, että mulla olis mitään ongelmia muurilla, vaan pelkäsin että Pyry menee ohi tuosta hypystä, niinpä ajatukset oli liikaa siellä asti, ja tais olla katse kans. 

Siinä välissä menikin sitten jokunen pätkä ihan hyvinkin. Kolmannen putken jälkeen Pyry kuuliaisesti vastakäännöksellä muurille ja seuraavalla hypyllä saksalainen tuntui ehkä vähän hitaalta, mutta silti se tuntui meille sopivalta ohjaukselta. Hyvin sain siitä heitettyä putkeen.

Mutta mutta, putkesta koira tulikin pari kertaa selän taa. Murrr... Vasta kun olin tarpeeksi etäällä ja oikein katsoin sinne putken suulle, ja otin vastaan, niin sain Pyryn mukaan taas.  

Viimeinen välistäveto oli kans työläs. Pyryhän ei tule käteen, kun tietää tai ainakin olettaa tietävänsä minne mennään. Ja kun ei tule, niin hyppää aivan liian läheltä ja rima lentää. Yrittää kyllä viimeseen asti hypätä, mutta ei niin läheltä aina pysty, eikä ehkä niin väsyneenäkään. Kieli poskella meni vielä hyvin keinun ja upeesti avokulmasta kepeille.

Huh huh, ei mitään kaunista katseltavaa varmaankaan. Ärsyttävää, kun taas oli noinkin monta jumikohtaa. Ai että kun sais nyt mennä uudestaan, kun rata on muhinu mun päässä. En siltikään takais, et mitään nollaa tehtäis, mut paremmin ainakin uskoisin. 
Eli käskyt ajoissa, katso koiraa, jarruta! Ja ennen kaikkea, keskity siihen mitä olet tekemässä, kun joka kohdassa on muistettava monta asiaa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti