torstai 25. heinäkuuta 2013

25.7.2013 Voihan haava

VOIHAN HAAVA

Huomasin toissailtana Pyryllä haavan kynnen yläpuolella. Ja siis ei mitään tietoa mihin se on osunut. Tänään käytiin sitten näyttämässä sitä eläinlääkärillä.
Diagnoosi:
Pyryllä todettiin vasemman takajalan toiseksiuloimman kynnen kynsivallissa viiltohaava. Itse kynsi on ehjä, kynnen asento on hieman vino sisäänpäin, mutta kynsi ei ole löysä eikä aristava. Kynsiluussa ei todettu aristusta, paksuuntumista tai krepiataatiota luuvaurioon viitaten. Kynnen tukiligamentti voi olla venähtänyt.

Eipä sille muuta tehty kuin siltä kohtaa karvat pois ja putsaus. Ja antibioottikuuri tietty. Bye bye kisat pariks viikoks. Täytyy silti olla onnellinen, että vain tuollainen pikkuvaiva. Kaikenlaista voi aina sattua. Mutta ihme ja kumma Pyrylle ei ole juuri mitään sattunut, ei ainakaan lääkärikäyntiä vaativaa.

Pyry oli siis lekurissa ekaa kertaa, jollei lasketa rokotuksia. Pyry oli oikein mallikelpoinen potilas, seisoi paikallaan ja antoi reilusti koskea haavaan inahtamatta. Eli ei se kovin kipeä ainakaan ole. Ja ihan siistikin se jo on, eikä Pyry edes nuole sitä. Eipä sitä oikein edes huomaa. Lekuri teki sitten terveystarkastuksenkin samalla, ovelaa, no tuli sekin tehtyä sitten. Kaikki kunnossa, urheilijan sydänkin, rauhallinen syke.

Ai muuten, puntarilla tietty käytiin, eikä Pyry ollut aamukuuden jälkeen saanut ruokaa. Painoi vaan 18,8 kiloa! 1-2 kiloa laihtunut. Vaihdoin ruoan ja nappulakoko oli eri. Pitänee tarkistaa annosmäärä.

Että voihan haava! Uusia kisoja sitten vaan katselemaan. 

1 kommentti: