sunnuntai 26. tammikuuta 2014

26.1.2014 Tokokoe

TOKOKOE

Maanantaina oli kyllä aksatreenitkin, mutta aksailin vaan vähän ja yritin tokoilla viereisellä kentällä. En halunnut tästä treenistä kirjottaa, koska en halunnut ruveta hermoilemaan. Pyry kun maanantaina ei hypyssä osannut istua lainkaan. Luoksetulon stopit nyt valuuuu. Ja mitähän muuta vielä. Tuntui ettei me osataan yhtään mitään. Epävarmuus kuitenkin meinasi iskeä ja halusin vaan ottaa kokeen rennosti, kävi miten kävi. Tällä treenimäärällä ja pelkällä keittiötokolla ei tulos nyt voi olla ihan priimaa. 

Riikka Pulliainen on tosi mukava tuomari, mutta huomasin kyllä eron ALO-luokkaan, että pisteitä ei ihan ilmasin tule enää tässä luokassa, eikä ole tarviskaan. 

Paikkamakuu 8
Syksyllä olen ollut muutaman kerran treeneissä piilossa kahta minuuttia. Niin kyllä jännitti heti eka liike, kun mentiin oikein toiseen huoneeseen ovi kiinni. Mutta luotin Pyryyn että pysyy. Kait nyt kolme kun kaksikin minuuttia. Pari kertaa oli nuuhkaissut maata, mutta ei muuta. Ja epävarmuus ja palkattomuus taas nosti päätään, kun Pyry ei oikein keskittynyt minuun ja en saanut sitten ekalla käskyllä perusasentoon. Siitä kahden pisteen menetys. Ja nämä pisteet kenties (tai jotku muut, mutta tän verran kuitenkin) vei meiltä ykköstuloksen. Pöh.

Seuraaminen 8,5
Hassua, treenatessa kotona (palkan kanssa) kulkee aika kiinni minussa ja tuolla sitten väljempänä, mutta paikkansa piti koko ajan. Käännökset olis voinu olla terävämmät mun mielestä. Ennen kisaa kysyin kavereilta saako sanoa pysähdyksen jälkeen "seuraa" ja kuulemma saa. Mutta sitten mulle kuitenkin iski joku ihme paniikki, enkä uskaltanut sanoa mitään. Silläkin olisin saanut innostettua Pyryä.

Maahan seuruusta 7,5
Yritin videolta katsoa mikä vika tässä oli, kun samantien putosi käskystä  maahan, enkä minä uskaltanut edes vilkaista menikö. Mutta saattoi olla, että jouduin taas antamaan kaksoiskäskyn perusasentoon, että ehkä siitä sitten. Tääkin on kotona meidän varmimpia liikkeitä. Mutta tokossa ei ole mitään niin varmaa kuin epävarma.

Luoksetulo 6,5
Tän nyt tiesin, että valuu, muttei kuitenkaan kolmea koiran mittaa. Mutta yllätys tuli siinä, kun en oo halleissa reenannut tätä, niin vauhtia tulikin yllättävän paljon. Pysähtyi sentään vaikka vähän pidemmälle, eikä mennyt ihan läpijuoksuksi. 

Seisominen seuruusta 9,5
Tää tuntui munkin mielestä menevän hyvin. Jotain pientä vissiin kun puol pinnaa kuitenkin lähti. 

Nouto 8
Noutaa noutaa, mutta ei tarttis ryysää. Siitä kaks pinnaa pois. Tarttee yrittää sitä luopumisharjoitusta, että luopuis heti alkuunsa sen kapulan kyttäämisestä. Josko sillä sais rauhoitettua vähän edes. 

Kaukot 5
Tässä ohjaaja kämmäs heti alkuunsa. Jätin eka istumaan ja ymmärsin sitten että maahanhan se olis pitäny laittaa. Ja ei Pyry ekalla mennyt istumaankaan. Sen ekan ku saa, niin saa rytmin päälle. Mutta se eka istumaannousu on vaikein.

Estehyppy 10
Maanantain jälkeen tää oli vähän arvoitus, että kääk mitä tästäkin tulee. Yritin siellä hallilla jämäkästi "istu" ja koira vaan seistä möllöttää "tä?". Vasta myöhemmin tajusin vaihtaa siihen kaukojen istukäskyn "back". Ja palasina siis ehdin vain treenata, en koko liikettä. Niinpä tämä oli ihana iloinen "yllätys" että nappiin meni. Käsky pelitti tosi hyvin.

Kokonaisvaikutus 9
Lopuksi sanoi minulle, että koira kyllä osaa, mutta ohjaaja oli paikoin hukassa. Tosi on, vaikka ohjaaja illalla luki vielä säännöt läpi. Mutta kun on ihan aloittelija (tälläkertaa AVO-liikkeissä) ja siihen lisätään jännitys ja hermoilu, niin soppa on valmis. Yhteistulos 154,5p ja kakkostulos.

Mutta ihan hyvä mieli jäi, vaikka niin lähelle ykköstä päästiin. Mutta tehdään kuten ALO-luokassa, että eka kisa harjotellaan ja sitten tehdään ykkösiä. Onhan meillä toki treenattavaa paljonkin. Mutta pääasiat, edelleen, ovat aika samat kuin aiemminkin eli pitää saada varmuutta ja iloisuutta ja palkattomuutta. Niin eiköhän niillä mennä pitkälle. Kyllä taas pieni tokokipinä iski. Voisin jopa mennä tokokisaankin vaikka heti uudelleen. Eli ei jäänyt ainakaan traumoja. Ja Pyry on ihan pro, ohjaaja ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti