maanantai 6. tammikuuta 2014

6.1.2014 Loppiaisen tuplatreenit

LOPPIAISEN TUPLATREENIT

What a feeling! Enhän mä tiedä miltä se näytti, mutta nää ekat treenit tuntui menevän aikas kivasti. Kiitti Saija taas järkkäämisestä. Paikalla oli Prim, Vip, Pyry, Di ja Lasse. Ei olla kyllä koskaan treenattu näin vähän kuin nyt on joulukuussa ja tähän loppiaiseen asti treenattu. Siksi vähän  mietitytti mitenhän meidän käy. Tehtiin pari vähän yli kymmenen esteen pätkää, joissa paljon samoja juttuja, kuten esim. valsseja ja takaakiertoja. 

Edelleen on oikein keskityttävä siihen valssin suuntaan. Kauempaa kun laitan takaakiertoon, Pyry hyppää enempi poikittain, niin jään helposti "kalastelee" sitä. Kun pitäis vaan mennä jo kohti seuraavaa estettä. 

Ja putkelle vois muistaa tehdä putkijarrun, ettei paukkaa suoraan eteenpäin toiseen putkeen. No kerran vaan.

Eniten ehkä kauhistutti ne alut, joissa kolmen esteen suora ja kolmannelta pitäis saada kääntymään. Ja siinä kakkoselta lähtiessä nään jo kun toinen tulee kovaa, hui. Enkä kai oikein vieläkään tiedä mikä olis paras. Tällä kertaa ajattelin lähtee ite siis kakkoselta ja samantien liinat kii ja "oik"-käsky. Ja kyllä se ihan hyvin toimi (ainakaan kun takana ei ollut ansaesteitä). Mutta silti jarrut A-J-O-I-S-S-A! Jo ennen edellistä estettä ekat huomiot. 

Toinen pätkä oli aavistuksen haastavampi. Siinä alku taas samanmoinen toiseen suuntaan. Ja taas jäin sitä kohtaa eniten pohtimaan. Sitten takaakierto, päällejuoksu, valssi ja jaakotus. Ajoissa kävin merkkaamassa takaakierron, niin pääsin hyvin edelle. Valssi nyt ei tainnut olla kaunein mahdollinen, mutta koko kuvio tuntu silti niin sujuvalta. 
Luotin siihen (ja kyllä Pyry osaakin aika hyvin takaakierron käskystä kun itse olen kauempana) että ampasee jaakotuksen jälkeen suorasta putkesta sen verran, että on aika helppo "ohjeistaa" pyry siihen takaakiertoon. Ja itse kun piti lähteä pinkomaan, että ehtii neljännen hypyn taas ohjaamaan takaa. Ja mä ehdin, jeeeee!

Ja kohta toiset treenit. Jatkuu...

Ei jääny kyl ihan niin hyvää fiilistä ku päivällä. Menihän se enimmäkseen ihan hyvin, mutta kyllä me vähän säädettiinkin. 

Kepit kahden putken välissä tuotti ilmeisesti mulle enempi jännitystä kuin Pyrylle. Eka paukkas ohi, ei menny kepeille eikä kyl putkiinkaan. Ihan aina en oikein tajuu mikä sen aiheuttaa, kun tätä on sattunu ennenki. Mun katse ilmeisesti tai joku muu. Ihan itte saa kyllä hakea ne, niin olen opettanut, etten mene sinne väliin.
Mielenkiintoista oli kepeiltä kääntyminen vasemmalle putkeen, jos itse jää kauas taakse. Pyry ei kyllä kestänyt mun kauas taakse jäämistä. Ni piti sitten vähän matkaa saattaa. 

A:n ja keinun kontaktit oli oikein hienot. Puomilla lähtee liukkaammin mukaan. Nähtävästi saan juosta ohi vaikka kuinka pitkälle, mutta siitä kun taas lähden liikkeelle, niin ilman lupaa lähtee herkästi. Tänään nyt ei ollut sellaista kuviota, mutta noin yleensä vaan tulipa mieleen. 
Ai niin, koitettiin treenaa sitä puomin alastulokontaktia erikseen. Saija palkkas heittämällä lelun eteen, ja kappas Herra Ryppy lähti samantien lelulle. Sitten kun vähän moitin noloksi ja mentiin uudelleen, himmaili alastulolle menoa oikein kunnolla, herkkis. Mentiin se sitten ihan normina ja sitten oli taas normaalivauhti. Pehmo.

Lopussa yritettiin muistella puomi-putki-erottelua. Pyry ei oikein osaa mennä tuollaista 90 asteen mutkaa puomille, kun ei tajuu hiljentää, niin tasapainohan siitä menee. Onneks meni kyllä jo ekan metrin matkalla. Siinä sählättiin, liekö jo ollut niin väsynyt. Nyt ainakin nukkuu niin autuaasti. Tänään on ainakin treenattu. Olipa kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti