maanantai 18. marraskuuta 2013

18.11.2013 Kaikenlaista

KAIKENLAISTA

Tänään omissa treeneissä Laura tuli meitä kouluttaa, mutta kun muita ei Anun lisäks tullu paikalle, niin rakennettiin "hihasta" rata ja treenattiin kolmistaan ja koulutettiin toinen toisiamme. Likat manas lähtöjä, niin sanoin, et ne taitaa olla meillä ainoo asia, kun on lähestulkoon kunnossa. Vaikka saahan nekin helposti leviämään, jos lipsuu.

Kepit on kans ihan hyvissä kantimissa. Tänään kerran jopa meni pikkasen liian kovaa kepeille ja silti osasi/pystyi korjaamaan ja jatkamaan. Vau! Täysillä tai ei ollenkaan, se taitaa olla meidän motto. Kepeille vienti oli vielä putken editse, n. 10 metrin viennillä.

Ja tänäänhän me ei varastettu kontakteilta kertaakaan! Laitoin jopa putken 3 metrin päähän. Sain tekemään hirmuvenytyksen, mutta ei lähtenyt. Sanoin "tänne" eikä tullut. What? Sanoin "tule" ja tuli. Voi unelma, näin kun se menis kisoissakin. No viikonloppuna epiksiin kokeilemaan.

No sitten niihin, mitkä ei menneet ihan kuin Strömsössä. Puomi-putki-erottelu. Tänään se taas tuntui hiukan vaikeelta, mutta onneks vaan hiukan. Putkeen sain Pyryn helpommin kuin puomille. Jos sitä ois tarttenu ohjaa kauempaa, niin enpä tiedä miten olis käyny. Hyvä, että tulikin esille, muistaa treenaa taas sitäkin. Pyry oli hauska, kun se tykittää satasella aina. Meni "virheellisesti" puomille ja tuli saman tien sen suoritettuaan takaisin mun luo. Totesin vaan, että "olitpas nopia", kun taas oli valmiina siinä vieressä.

Ennen tuota erottelua oli kaksi hyppyä, jotka piti kiertää takaa. Takaakierroissa rima lentää, kun joudun kauempaa ohjaamaan. Laitettiin sitten tolpat, ni meni paremmin. Toisessa takaakierrossa yritin tehdä vastakäännöstä, että saisin Pyryn kääntymään, mutta vähän huonolla menestyksellä. Sitten keksin kierrättää ulkokautta, ja oho, siitähän olikin suora linja just sinne minne pitikin mennä eli putkeen.

Pitihän niitä jarrujakin testaa. Putkesta valssi hypylle ja menoks. Sain kyllä ihan kunnolla jarruttaa, että tehosi. Mikään pikku niiaus ei tod riittänyt. Mutta ainakin Pyry oli tänään kuulolla, tehtiin monta hyvää jarrutusta ja lelukäteen pyörähtämistä esteiden editse.

Samoin kun meni putkeen ja sai/piti/jouduin leijeröimään puomin, niin todella ajoissa sain huudella, että sain kuulolle ja lopulta menemään vielä väärään päähän putkea. Ja tämä kaikki suht kaukaa, mutta onnistui. Noissa leijeröinneissä tuo irtoaminen on tosi jees.

Tulipas taas pitkä tarina, kun tuli tehtyä kaikenlaista. Mutta pääasia oli kontaktit ja jarrut. Laitoin kyllä pari kertaa maahan rauhoittumaankin, kun näytti menevän ylikierroksille. Ja Anun sanoin "sä alat pikkuhiljaa päästä jyvälle" kuinka voimakkaat jarrutukset ja millaiset ohjaukset Pyryllä pelittää. 

Hyvä reeni, hyvässä seurassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti