maanantai 25. marraskuuta 2013

25.11.2013 Jäätymistä ilmassa

JÄÄTYMISTÄ ILMASSA

Ulkona pakastaa ja näköjään sitä voi jäätyä sisälläkin. Kuulemma meni hyvin treenit tuota jäätymistä lukuunottamatta. Eilen tais käydä ihan samoin ja aiemminkin. Saija antoikin kotiläksyksi opetella vaan ratoja. En oo kyllä vielä kisaratoja unohtanu (tai en ainakaan muista ;) ), ja toivottavasti sitä ensimmäistäkään ei tule. Toisinaan tajuun sen, kun keskityn johonki kohtaan niin paljon, että silloin unohtuu jatko. Mutta tässä unohdin sen aina samassa kohtaa. Vanhuus...?

Voi kun olis ollu video, niin itekin näkis miten meni. Tehtiin rataa oikeessa järjestyksessä ... ei kontaktivirheitä ...eikä rimoja pudonnu, ni vissiin se sit meni aika hyvin. Häkellyttävää. En varmaan muistanu ees kiittää Saijaa. No kylhän sitä vähän reenattiin ensin, et ei ihan laakista kuitenkaan nollanpoikasta. 

Alussa piti jarruttaa niin ajoissa ja ois saanu tehdä sen vieläkin voimakkaammin, jos nyt jotain parannettavaa siihen haluaa. Niistopersjätöt jees, kunhan vaan muistaa pitää katseen koirassa. Ja tämä koski tietysti koko rataa, mutta varsinkin tuollaisissa käännöksissä, muuten rima lentää. Puolivalssi ja persjättö (kahdella eri tapaa) ennen keinua jäi tekemättä, mutta meni se noinkin. 

Hyvin kääntyi poispäinkäännöksellä kepeille. Käväisi kyllä mielessä pystyykö kääntymään noin tiukasti tuolla vauhdilla ja ihan superisti, samoin kokeilin takaa kiertämistä, ja edessä persjättö, hyvin kesti. Yhden kerran lähti kepeiltä yhtä liian aikasin, kun kepit seinään päin ja minä pysähdyin siinä kohtaa (kunto loppui). Voin olla kaukanakin kunhan liike jatkuu ja käsi näyttää ja katse kans. Putkesta kepeille sen sijaan vähän tökki, pitäis saada pikku jarru tehtyä/tai huomio, ettei ryntää täyttä vauhtia ohi.

Keppien jälkeinen hyppy oli vähän sellasessa paikassa, että ohjaaja tuppas herkästi peittämään koiralta näkyvyyden sille. Niinpä mäkin sain Pyryn eka kääntymään väärään suuntaan. Putki-A-erottelu meni joka kerta oikein. 

Ja se jäätymiskohta, putkesta ei sen kummempaa kuin pari hyppyä ässänä. Mutta ehkä en suunnitellutkaan sitä kohtaa kunnolla, kun en oikein tiennyt mikä siihen olisi paras ohjaus. Ja se oli lopulta pakkovalssi. Ja siinäkin muista merkkaus, niin voi lähteä jo eteenpäin. 

Oho tulipas taas tarinaa. Mutta ehkä tärkeimmät muistettavat; katso koiraa, rintamasuunta ponnistuspaikkaa kohti, merkkaus ja Pyryllä vielä voimakkaampi ohjaus, sellasia ensiarvoisen tärkeitä juttuja.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti