tiistai 5. marraskuuta 2013

4.11.2013 Jarruja etsimässä

JARRUJA ETSIMÄSSÄ

Saijalta tilasin jarrutreeniä ja sitä sain. Jarrutukset on varmaan meille vaikein asia mitä nyt tiedän. Melkein sitä kammoksuu jo niitä tilanteita, vähän suoraa (se vähän, saatikka isosti, riittää meille) ja sitten pitäis jarruttaa. Voi ei ja iik, en osaa. Ja se on oikeesti niin, ettei osata. En osaa ajoittaa sitä oikein ja välillä jarrutan kohdissa, joissa mun ei tarttis. 

Ajalla ei oo mulle niin väliä, jos vaikka kaarrattaa. En vaan tykkää niistä kaarroksista ja siitä, että koira latasee ja lähtee maata kiertävälle radalle. Haluisin ohjata läheltä, mutta aina se ei vaan oo mahdollista. Ja haluisin pystyä tekemään jarruja, niin että pääsen siitä myös itse eteenpäin seuraavaan tilanteeseen. Nyt kun jarrutan, Pyry meni ja jäin itse kauas taakse. Ohjaa sieltä sitten.

Positiivisuus on pepusta, kun minua se vaan masentaa huomata, että muut vetää rataa jopa nollana ja minä (aina minä) jään jumiin joka kohtaan. Juu juu ei saa verrata, koirat on erilaisia, varsinkin tää mun ferrari. Jos vain saisin nuo jarrut kuntoon...

Tehtiin kahdessa pätkässä. Väliajalla kun makoilin siinä toisella puolella lattialla Pyryn kanssa vierekkäin, katottiin aksaa ja ihailin omaa mustavalkoista. Ja siinä samalla kun oltiin nousemassa yhtäaikaa ylös, Pyryn hihna oli jotenkin solmussa ja Pyry riuhtaisi niin, että meidän "viisaat" päät löivät yhteen. Sattu muuten niin maan perusteellisesti ja nyt on otsassa komee kuhmu. 

Väliajalla kokeilin sitä luoksetulon stoppiakin, ja en perskuta osannu sanoo kumpi niistä oli parempi, "top" vai "seiso". Pitää vielä kokeilla vaikka tuossa pihalla, se on vaan pakko päättää pian. Vähän otin seuraamistakin ja kontakteja. 

Ja taas aksaa. Kulmahypyllä otin vastakäännöksen käyttöön ja se meni jees. Pelkäsin, että enhän voi viljellä vastakäännöksiä joka paikkaan, mutta kuulemma voi. Kahden putken jälkeen piti saada jarrutettua. Saija ensin kokeili ja tuntui pelittävän sillä, että lelukädellä pari kertaa voimakkaasti heiluttaa ja samalla esim. "Pyry". Ja sain jopa minäkin sen toimimaan (kerran). Mutta niitä paljon kotiläksyksi.

Olen jo pitempään miettinytkin kannattaisiko satsata ennemmin jonkun tietyn osa-alueen oppimiseen, kuin vaan mennä rataa eri koutsien opastamana. Me niin tarttettais esim. sellanen jarrutusten tehokuuri. Jospa se vihdoin valkenis sellasella täsmäpaketilla mullekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti