lauantai 7. joulukuuta 2013

7.12.2013 PorSK Vuokkosilla

PorSK KISAT VUOKKOSILLA

Radat oli Muotkan Esan ja ihan tehtävissä, niinkuin aina. Ja ekalta radalta se nolla olis pitäny vähintään ottaa. Helpohko rata, jossa yksi kohta tuotti jo suunnittelussa päänvaivaa. Keinulta hyppy, jonka takana oli ykköshyppy ja jatkui vielä parin hypyn kautta putkeen, jossa oli taas vaara mennä puomille. Suunnittelin siihen vetäväni vastakädellä Pyryn mukaan pieneen kaarrokseen, ettei hyppää pitkälle ja samalla sinne ykköselle. Mutta tein sen liian tiukasti ja Pyry olikin tällä kertaa oikein kuuliainen ja tuli mun mukaan ohi esteen. No toinen moka tuli, kun meni renkaan jälkeen (kulma noin 90 astetta) liian kovaa kepeille. Ei vaan taipunut. Lopputulos kymppi.

Ratoihin muuten sai tutustua jo ainakin puoltuntia aiemmin ihan omassa rauhassa. Oikea rataantutustuminen oli sitten ajallaan. Hieman erikoista. Hienoa, että sai rauhassa tutustua, mutta liikakin voi olla liikaa. Ehtii hermoilla ja vaihtaa ohjausta moneen kertaan. Ja totesin, että eipä se muuksi muutu vaikka olisin siellä koko päivän. Tein kyllä juuri sen mihin suunnittelussani lopulta päädyin. Ja sössittiin juuri ne pelkäämäni kohdat.

Toinen rata oli sitten hylly. Rata alkoi kolmen hypyn suoralla putkeen (vika hyppy innarina), josta piti mennä kepeille. No keppikulma nyt oli mitä oli. Enivei kun ekalla radalla Pyry oli jo liian kovaa mennyt kepeille, niin ajattelin tehdä sellasen suht tehokkaan jarrutuksen ennen sitä. Mutta enhän ehtinyt kissaa sanoa, kun Pyry  jo tuli putkesta ja samantien meni mun käden mukana vieressä taaempana olevalle hypylle. Juu kädet vähän heilahti. No jatkettiin rataa ja keinulta jo lähti aavistuksen liian liukkaasti, niin A:lla lähti sitten yhellä nykäyksellä ja palautin takasin ja pihalle. Kiitos ja näkemiin. Ja nyt pitää lisätä tuohon kepeille menoon, jonka Saija vinkkasi, että rintamasuunta kepeille ja käsi niinkuin antaisit namia sillee taaksepäin, en osaa selittää. Todellakin, miksen jarruttaisi juuri noin. Vähän niinku samoin ku tehdään esim. putkijarru. Voi että mä oon alottelija. 

Harmittaa vähän tottakai, mutta ei paljoo, koska eka rata jäi mieleen ihan positiiviseksi tekemiseksi. Sitä paitsi ykskään rima eikä muurinpalikka pudonnu. Ne kontaktit vaan sais olla paljon paljon varmemmat. Ja sit ois kivempi jos tää ohjaaja ei tärisis niin paljoo, vois aavistuksen auttaa asiaa. Huvittavaa on, että Jaksi ja Ninja tais tehdä kans kympin ja hyllyn ja hyllyradalla vielä moka tuli tasantarkkaa samassa kohdassa about samalla lailla (opittu Hiiden Haukuissa?). 
Se mikä oikeesti jäi harmittamaan oli se, että sieltä kakkosradalta jäi taas pari naminamikohtaa, joita olisin halunnu kokeilla.
Ja huomenna sitten uus yritys Liedossa.

Käytiin Pyryn kaa Mustis&Mirris punnimassa. Takki päällä 19,4 kg!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti