sunnuntai 2. marraskuuta 2014

2.12.2014 Outo rata

OUTO RATA

Tulin vähän myöhässä (anteeks kaikki), kun aattelin etten tulis Pyryn kans ollenkaan. Kun piti olla omatoimi ja perjantaina just vedin omatoimen. Mutta kentällä olikin sitten sellanen oudon hauska tokorata, jossa tehtiin liikkeitä hieman poikkeavalla tavalla.

Ekaks oli nouto. Heitin kapulan, mutta siitä lähettiinkin seuraamaan. Se sinänsä ihan ok, paitsi lähti keulimaan sinnepäin missä näkyikin ohjatun kapulat. Seuraamisen jälkeen vasta noudettiin oma kapula.

Kapulan kanssa sitten piti mennä merkille, ja vuorossa oli ruutu, jossa ollaan ihan ihan alussa, ei ees merkkiä vielä osata. Kapula pysyi, vaikka vähän outoa olikin. Ruutuun lähtee hienosti, sitten etsii siellä hullunlailla, missä missä se jokin on. Kun mitään ei löydy, juoksee takas mun luo. Turha vaatia, kun ei oo opettanutkaan vielä moista.

Ruudusta luoksetulo stopilla. Katoin jo edellistä koiraa, että miljoonaa tulee, eikä pysähtynyt, niin arvasin miten meidän käy. Stopista ei tietookaan, vaikka otin suullisen ja kunnolla käsiohjauksenkin käyttöön. Sitä pitäis tehdä nyt vaan ensin läheltä ja saada jotenkin koiralle liinat kii. En saa opetettua koiralle peruuttamistakaan, niin en sitä kautta sitä saa ainakaan. Mikä kikkakolmonen sitten otettais käsittelyyn.

Kaukot olikin sitten ainoo mikä meni ihan hyvin.

Sitten vielä ohjatun alkeita, näytettiin kapula "täällä" ja lähetin hakemaan "tuo".

Ihan hauskaa vaihtelua treeneihin. 

Seuraavalla tunnilla meninkin tokoilemaan Benjin kanssa. Benji meni varsin hienosti, hyvin ainakin otti kontaktia, ja vaikken edes tienny oliko mulla oikeat käskyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti