tiistai 26. helmikuuta 2013

25.2.2013

HAASTE

Arvasin, että haaste tulee, Heliltä meinaan. Ihan pian vastailen ja laitan vahingon kiertämään.

1. Esittele koirasi
Inez 7,5-vuotias pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira. Erittäin varauksellinen, joka haukkuu kaikkea mahdollista. Agilityssä 3 luokassa. Onpa SM-joukkuekultatittelikin Hiiden Haukkujen joukkueessa, tosin hyllyradalla. Nykyisin sohvakoirana.
Pyry 2-vuotias lyhytkarvainen bordercollie. Pyry on sellainen velikulta, joka on sosiaalinen, helppo kotona, suht iso ja pitkälaukkainen, erittäin elastinen ja jaksaa ja haluaa tehdä töitä. Aina valmiina. Agility on meidän suosikkilaji. Siinä vielä hiukan säätöä, että pääsisi kisaamaan. Tokoilu on myös ihan mukavaa. Siinä ollaan kumpikin oltu vasta elämämme ensimmäisissä kisoissa tammikuussa.

2. Miten sinusta tuli koiraharrastaja?
En tiedä mistä kiinnostus koiriin tuli, mutta halusin aina mennä Messariin katsomaan agilityä. Näytelmät ei mua kiinnostaneet. Kunnes sitten päätin hankkia Santun, ekan pyrpapin ja menin Hiiden Haukkujen alkeiskurssille. Siitä lähtien on aksattu ja vasta Pyryn kanssa ruvettu siis myös tokoilemaan.

3. Mikä on parasta koirassasi?
En oikein osaa edes sanoin kuvailla, Pyry vaan on niin ihanan helppo ja sen kanssa on niin kivaa treenata. 

4. Mikä on hulluinta mitä koirasi on tehnyt?
Tulee mieleen se, kun Pyry pienenä uitti leluankkaa vessanpöntössä.

5. Millainen on ihannekoirasi?
Koira, joka jaksaa treenata, ja jolla on sellainen hinku tekemiseen, mutta pystyy kuitenkin rauhoittumaan, ei ota pienistä nokkiinsa, on sosiaalinen, elastinen hyvä hyppääjä, ja mitähän vielä...nopea oppimaan, vähän sellainen kuin Pyry on. 

6. Millainen on hyvä kouluttaja?
Hyvä kouluttaja on kannustava, pitkäpinnainen, ymmärtää erilaisia ihmistyyppejä, tietenkin  osaava, sanavalmis, valmiina perustelemaan ja jolta aina saa neuvoja.

7. Mitä lajeja harrastat?
Agilityä ja tokoa. Paimentamassakin ollaan käyty jokunen kerta.

8. Mitkä ovat tavoitteesi tälle vuodelle?
Agilityssä ensin oppia perusteet kunnolla, sitten kisaamaan ja katsoa minne asti rahkeet riittää. Tokossa suorittaa ALO- ja ehkä AVO-luokkakin.

9. Millainen ohjaaja sinä olet?
Jaksaisin treenata vaikka kuinka. Hiukka huono hermoinen, herkästi masentuva, tosin se ei kauaa kestä. Tykkään tehdä rauhassa, ei kiirettä, ei paineita. Vähän hidas sisäistämään neuvot, pitää ensin funtsia, jäsennellä asia, sitten itekseen vielä kokeilla/treenailla.

10.  Missä asiassa haluaisit itse kehittyä?
Hermojen hallinnassa, etten vaipuisi heti epätoivoon, kun joku ei ota sujuakseen. Yritän sisäistää ton ruotsalaisen asenteen, vaikka lähes kaikki menis pieleen, niin hymy huulessa vaan eteenpäin, olihan siellä jotain hyvääkin.

11. Mitä uutta lajia haluaisit kokeilla?
Vepe kiinnosti jo viime kesänä, kun Pyry tykkää uida ja hakea leluja vedestä, kauempaakin.  

Ja sitten heitän haasteen eteenpäin
Lauralle ja Saijalle

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!

1. Mitä eläimiä laumaasi kuuluu?
2. Tämänhetkiset harrastuskoirasi ja mitä niiden kanssa harrastat?
3. Tärkeimmät saavutuksesi tähän mennessä?
4. Tavoitteesi vaikkapa tänä vuonna?
5. Miten paljon treenaat?
6. Millainen on hyvä treeni?
7. Miten pyrit itse kouluttamaan muita?
8. 2 parasta piirrettä koirassasi?
9. 1 huono piirre itsessäsi?
10. Tulevaisuuden toiveita?
11. Päivän mietelauseesi?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti