perjantai 31. lokakuuta 2014

29.10.2014 Hyvin irtoo

HYVIN IRTOO

Joo siinä ei oo mitään ongelmaa, välillä vähän liikaakin. Vauhtia piisas tälläkin radalla. Kiitos Sari ajan jakamisesta kahteen osaan, niin ei mene väsyksiin asti, josta ei ole mitään hyötyä.

Aina välillä tulee esille se, etten oikein osaa valita millä ohjauksella menisin missäkin kohtaa. Toki luulen tuntevani koirani parhaiten, mutta silti aina ei osaa edes ajatella kaikkia vaihtoehtoja. Luulen tekeväni esim. vastakäännöksen sinne missä sitä sitten ei tarvinnutkaan, ja päinvastoin.

Tänään oli ohjelmassa kulman yli hypyllä merkkaus. En ole Pyrylle sitä hirveesti opettanut, koskapa ei ymmärrä siitä mitään, hän tulee sinne missä joku liikkuu, eikä hae mitään merkkauskohtaa. Tää olis hyvä treenin paikka, se tarttis osata, että ehtii seuraaville esteille. 
Pyry siis tulee sinne missä on liikettä ja siten siis hyppää lyhyintä tietä nuolemalla, jolloin on rimat vaarassa ja hyppy menee väkisin siksakkia. Nyt laitettiin vielä yks verkko avuksi. Ja avot että kääntyi hienosti, sen paremmin ei olis enää edes pystyny. En tiedä auttoiko verkko vai ei, mutta kävin niistämässä oikein syvältä, ja se varsinkin tuntui tepsivän. En vain pysty aina tekemään sitä niin perusteellisesti, kun olisi ehdittävä seuraavillekin esteille.

Samaisessa kohdassa kuulemma vähän yliohjasin ja sain Pyryllä jopa kiellon aikaiseksi. Löytyi myös jarrut, kun vähän suhahdin. Jee, vaikka olis kiva tietää milloin ja mistä ne aina löytyy. 

Keppien jälkeinen vastakäännöksen rytmitys aiheutti mulle päänvaivaa. Jotenkin siinä oli reilusti aikaa, muttei sittenkään. Ja aina kun käänsin pääni, Pyry jätti vikan keppivälin tekemättä. Mutta nää olis taas niitä treenattavia asioita.

Aikalailla juutuin samaan kohtaan radalla, yhteen nurkkaan, joka vaan mentiin molempiin suuntiin. Mutta kyllä lohdutti, että Pyry meni näinkin hyvin. Ja vaikka se irtoominen on välillä kirous, niin on se myös helpotus. Kyllä mua se tällä kertaa ainakin nauratti. Ja muutenkin oli kivaa onnistua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti