sunnuntai 26. toukokuuta 2013

26.5.2013

SONJALLA TUURAAMASSA

Eka käytiin Pyryn kaa moikkaamassa mutsia ja faijaa Prunkilassa. Aah kyllä maalla on mukavaa. Ja yhden välietapin ja navigaattorin harhareitin jälkeen Tuulissuolle treenaamaan. Toivoin vaan, että tälla kertaa Pyryn navigaattori olis kartalla.

Rata alkoi sellasella "pelottavan" pitkällä alkusuoralla, hyppy, rengas, hyppy, muuri. Hyvin pysyi lähdössä niinkin kaukana, ja triljoonaahan Pyry sieltä tuli, mutta siinä oli tärkeää vastaanoton suunta ja kääntymisen ajoitus (putkeen).
Ja yhtään hyppykäskyä ei välissä tarvinnut, ehkä pieni jarru tai "Pyry" ennen muurille ponnistusta.

Vastakäännöksessä ei sitten tarvita mitään suhinoita, koska se kuitenkin helposti tulee väärässä kohtaa ja sitten saattaa rima lentää tms. Vain pieni niiaus ja koiranpuoleisella kädellä ohjaus. Oukei.

Keinulla meinasi ihan väkisin tulla monta kertaa liikkeeseen mukaan. Vasta kun sanoin tomerasti "kiipee" niin meni jakeluun. Hmm. pitääpä treenaa. 

Kolme estettä ässänäkin meni ihan jees, kunhan muistin kulkea omaa linjaa vähän kauempana ja antaa Pyrylle tilaa. 

Kaiken kaikkiaan meni aikas kivasti, pientä säätöä, ja Sonjakin oli ihan tyytyväinen. Lupasin taas ens sunnuntaina tuurata nyt yhtä toista henkilöä. Sit ei voikaan enää tuurailla, kun heillä vika kerta Sonjaa.

Ja nyt jos menis vielä tokoilemaan, kun meilläkin on vika kerta ennen kesätaukoa ja olis ruutua, mitä ei olla tehty herra ties koska.

Aloitettiin tietty paikkamakuulla, kolme koiraa vaan paikalla. Ekan kerran  kokeilin sitä piiloon menoo. Ensin ihan lyhyen aikaa ja kävin kehumassa. Sitten pidemmän, varmaan viimesen minuutin, kun tehtiin vaan 2 minuuttia. Pitikö sen olla vaikeampikin temppu? Jes hyvältä näyttää.

Sitten Mari R:n ohjauksessa kaukot ja ruutu. Ruutua tein ensin lelulla ihan läpijuoksuna, mutta lelun kanssa lähtee aina liihottaa, enkä ole ihan varma tajusiko mitä ajoin takaa, että menis vaan keskeltä aina. Sitten laitoin alustan ja sen kanssa liike oli jotenkin rauhallisempi, ja jopa kääntyi ja jäi sinne odottamaan. Jotenki tollai sit jatkanki. Sitä en kyl viel tiedä, miten toi liike ihan tarkkaan menee.

Kaukoissa muut "siirrot" meni ookoo, mutta ... hetkonen... mikä se olikaan?... seisomisesta maahan ja saattoi olla seisomisesta istuminenkin, niissä takajalat liikahti aavistuksen. Niitä pitää taas treenaa ihan läheltä, että sais ne Pyryn lihasmuistiin. Mutta tarttee myös miettii käskyt ja käsimerkit niihin uudestaan. Ja koira kuulemma jätetään alussa maahan ja siinä voi lähtiessä sanoo "kaket". Tarttis kans muistaa kertoo koiralle ennen liikettä, että seuraavaks tulee kaukot tai kaket.

Kandeis varmaan lukee säännöt läpi näiden uusien liikkeiden kanssa, ettei opeta ihan väärin. Mutta Pyry on jaksanut hienosti tehdä tänään kaikenlaista, hakenu palloo pappan kanssa, aksannu ja tokonnu, ja saanut tuttavapariskunnalta Liedosta ihailua osakseen "onpa kaunis ja ihana koira, ja tottelevainenkin se on, tuollaisen minäkin haluaisin". Nih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti