sunnuntai 5. toukokuuta 2013

5.5.2013

HÄÄPÄIVÄN TOKOILUA JA SISKOKULLAT

Tokoillaan vasta illalla, mutta mun, Pyryn, on pakko hehkuttaa tänne mun pätevistä siskoista. Voltti ja Pirkko ja ohjastajat, ollaan kyllä niiiin iloisia teidän puolesta. Onhan tää tietty vähän noloa, että me ei olla oikeestaan vielä ees alotettu kisaamista ja te rontit ootte jo siellä huipulla, pääsitte kolmosluokalle. Mut Voltti ja Pirkko teil on kyl taitavammat kuskit, mikä ehkä hiukka vaikuttaa asiaan. Tolla mun kuskil on viel hiukka hakuses toi ohjaus, mutta kyllä mekin kohta ku se löytää sen navigaattorin. Kyllä ihan rintakarvoja tarttee ny röyhistellä, on niin ylpee olo. Ne on siis MUN siskot.   
T.Pyry 

Tokopuolella Taina koulutteli ja aiheena nouto, yksi meidän uusista AVO-luokan liikkeistä. Pyry niinku osaa, muttei sit kuitenkaan osaa. Pyry pysyy hyvin vieressä, kun heitän kapulan ja vielä odottaakin "tuo"-käskyä, mutta joo...menee kapulalle miljoonaa, pahimmillaan melkein heittää kuperkeikkaa, kun jarruttaa niin kovaa, ei siinä vauhdissa välttis saa kapulasta otetta heti, vaan ehkä liukuu metrin pari ohi ja palaa sitten ja tuo sen, ja matkalla vielä pureskelee kapulaa. On meillä vähän tekemistä jo pelkästään tässä liikkeessä. 

Kokeiltiin kaikki mun erikokoiset ja -näköiset kapulat onko eroja. Eipä juuri, pureskeli sitä isointa ja painavintakin. Metallikapulaa ehkä ei, oli vaan vähän höllemmin suussa, niin kilisi. Eli meillä on ainakin kaksi ongelmaa ratkaistavaksi tässä liikkeessä, pureskelu ja kaahailu kapulalle. Tää liike vaan on laitettava palasiksi. 

Tuohon kaahailuun tarttee kokeilla, onko äänensävyllä jotain vaikutusta. Että jos sanoisin tuo-käskyn vähän matalammin=rauhallisemmin. Ja toinen, lähtisin tekemäänkin ihan jotain muuta, vaikka seuraamista, kun on jo tottunut, että se vaan aina haetaan ja tietää sen ja odottaa ihan kuumana.
Ja sitä olenkin jo tehnyt, että laitan kapulan ensin ihan lähelle vähän vinottain, että Pyry kiertää sen taa ja tuo sitten tullessaan. Sekin on vielä kesken.

Ja pureskeluun on puututtava heti. Vauhtinoudot, muuten ok, ei pureksinut matkalla, mutta ehti sitten pureksia, kun ei vaihtanut sitä oikein mihinkään. Pallo tietty olis ollu ehkä parempi, mut tarttee sitäkin viel kokeilla.
Ensin edestä annoin Pyrylle kapulan suuhun, mutta aina korjasi vähintään kerran. Sitten Pyry oli sivulla, laitoin kapulan suuhun, otin askeleen sivulle ja Pyry piti hienosti, hirmukehut ja siihen lopetettiin. Eli pelkkää pitotreeniä askel askeleelta. 

Ajattelin naksulla tehdä näitä. Kun nämä noudon ongelmat on aina (n.2v) olleet, niin siinä saattaa olla tekemistä pitkäksi aikaa. Myös seuraaminen kuntoon. Ja sitten niitä muitakin pikkuhiljaa palasina; AVO-luokan hyppy, paikkamakuu piilossa, luoksetulon pysäytys ja kaukot. Huh huh! ja kuitenkin kivaa uutta opeteltavaa. Tartten kyllä neuvoja sitten miten näitä aletaan opettaa.

2 kommenttia:

 1. Hei pikkuveli!

  Kiitos onnitteluista, mutta on se kyllä aika noloa kun tuo mun kartturi laahusti siis puoli vuotta siellä kakkosissa! Voitko käsittää... eli parempi kuule olla menemättä sinne kisakentille kerta ei mukana pysy! Opeta se sun mammas pistää sitä tossua tossun eteen ennenkuin päästät sen näpyttelemään niitä ilmoja.
  Mutta toisaaltaan, ei oo häpee olla nopee eli kun nyt alotat sen kisaamisen sen pistä vaan tassua toisen eteen ja anna yleisön huokailla ihastuksesta!
  Ja kun eilen vähän kattelin sun menoa, niin noilla kintuilla kun kiihdytät niin kukaan ei kyllä tuu mahtaa muutaman vuoden päästä mitään. Meille tytöille on vaan parempi sen suhteen, ettet ole ihan vielä samoissa kisoissa.
  Ja sun se tokokoe meni kyllä aika hienosti, hyvin olet omistajas kouluttanut!

  Terkuin
  Voltti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))))))
   Vähän on vielä koulutus kesken, mutta tulipa mieleeni, että olisko vähän hienoo (sitten joskus, kun mekin päästään sinne yläluokalle) lukee tuloksia: 1. Little Step's... 2. Little Step's... 3.jne... Toi olis niiiiin hienooooo! Toivottavasti tollanen toiveuni vielä toteutuu joskus.

   T. tosi pieni pikkuveli

   Poista