maanantai 30. syyskuuta 2013

29.9.2013 Vastakäännös ja AVO-hyppy

VASTAKÄÄNNÖS

Sonjalla jälleen, rata oli helpohko, mutta silti sopivan haastava. Aluksi sanoi, että Pyrylle on ihan omat suunnitelmat, että hevosillekin on. Ihan hyvällä sanoi, nauratti vaan. No ehkä meil on vähän pitempi laukka kun monella muulla.

Heti alussa olin suunnitellut ottavani kakkosella rimalla vastaan niiston tai päällejuoksunomaisesti, jotta saisin vähän jarrutettua, mutta ei, bad idea. Kunnon etäisyys kakkoseen ja tilaa Pyrylle ja antaa palaa. Toimi kyllä.

Parissa kohtaa valssi muuttui vekkaukseksi tai vastakäännökseksi. Vastakäännöksiä sain tehdä tämän tästä. Kuulemma niillä tulen paljon toimimaan, että ne kuntoon. 

Sitten taas lopussa persjättö tai takaaleikkaus muuttuikin valssiksi. Ja kulman kierto hypyllä meikältä tuli niistö lähes väkisin ja ihme kyllä ehdin silti valssiin taas ennen viimeistä hyppyä. Olen niin tykästynyt ja tottunut niistoihin, että oli vaikea muuttaa toiseen ohjaukseen. Mutta kokeiltuani pyöritystä, todettiin, että kun rintamasuunta vähänkin aukee, niin Pyry hyppää kauas, joten siihenkin paras vaan tehdä vastakäännös.

Vauhtia piisaa juu, että välillä itteäni vähän hirvittää, vaikken pelkääkään, että päälle tulisi. Mutta tuntuu, että tarttee jarrutella vähän väliä, ettei ihan lähde lapasesta. Ja vieläkin on vähän vaikea "hyväksyä" kaarroksia, kun ei käännykään niin tiukasti. Siinä vauhdissa se vaan on hyväksyttävä. Tarttee ottaa videokamera mukaan ens kerralla, kun itselle jää aina vähän sekava fiilis, niin näkis miten se nyt sit oikeesti menikään. 

Sonjan ohje, vastakäännökset kuntoon, ja niihin jos ei muuallekin ääntä lisää, niin on tehokkaampaa, eikä turhia jarrutella. Ja paras ohje ehkä oli se, että muutan omaa ajattelutapaani kauhistelusta "ajattelet vaan kun menee kovaa, että vau mikä vauhti, mulla on upee koira, joka menee miljoonaa". Jotain sinnepäin. Näin se on nähtävä, mennään eikä meinata, rohkeesti eteenpäin. Pyry ainakin, niin kyl mäkin sitte! :)

TOKOSSA AVO-HYPPY

Paikkamakuu 2 minuuttia piilossa niin hieno, vaikka koko muu rivi tartti apuja vähän väliä. Pitää lisätä aikaa pikkuhiljaa.

Odotellessa tein luoksetulon stoppeja, ollaan siinä vielä ihan alussa, mutta hyvin pysähtyi "top" ja lelu lensi. Lisäksi tein vähän seuraamista, liikkeestä pysähtymiset ja sitä eilistä kontaktitehtävää. 

Nyt  alotettiin ekaa kertaa AVO-hypyn treenaminen. Hyppää hyvin, mutta ei tajunnut yhtään mitä "istu"käsky tarkottaa. Sitten yritin sitä, että yksi käsky riittää, mutta ei kyllä tarjonnut mitään, oli ihan kysymysmerkki, niin sanoin sitten toisen kerran, eikä sekään tuntunut valaisevan. Sain sen sitten käsiavulla istumaan. Mutta vasta kotona tajusin (blondi), että miksen käyttänyt "back"-käskyä, jota käytän kaukoissa istumiseen. Ei tullu mieleen. Sitä paitsi se voisi olla hyvä, jos hyppää lähelle, että istuu taaksepäin. Hyppyä on vähän vaikea pilkkoa palasiin. Mutta tätä pitää oikein tosissaan miettiä ja kokeilla.

Aika kiva treenipäivä kaikenkaikkiaan. Ja taas kuulin kauttarantain kehuja, kuinka nopea Pyry on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti