maanantai 30. syyskuuta 2013

30.9.2013 Ekat hallitreenit

EKAT HALLITREENIT

HiHan talvikausi pyörähti käyntiin, kun hallitreenit alkoi. Ihanaa oikeestaan olla lämpimässä ja koira ja lelutkin pysyy puhtaina. Heli koulutteli meitä (neljä koirakkoa viidestä paikalla). Anu on Maxin kans kolmosissa ja me muut (2 isoo villakoiraa, espis ja Pyry) taidetaan olla ykkösissä. Ja tilaa oli yllin kyllin, kun vielä ei ollu toisella puolella ketään. Heli laittoi FB:ssä, että löysi oikein kivan radan, jota ei ehkä itse haluis mennä. Heh.

Rata oli kyllä aika haastava, mutta mä tykkäsin, kun se oli sellasta pyöritystä sinne tänne. Niistoja ja valsseja ja vastakäännöksiä, noita kaikkia monta kertaa. Tää tykkää. Eli koko ajan piti oikein skarpata, että pysyi kartalla. Eikä me hullummin mentykään. 

Kontakteilla ei sais yhtään livetä, muuten mä oon niin pulassa. Mitään muuta moitittavaa ei oikeestaan muistu mieleen. Pyry meni tunnetusti kovaa ja aavistuksen liiraili. On vissiin tottunut pitävään hiekka-alustaan ja nyt sitten pitäis tottuu taas mattoon. Mutta hyvin oli kuulolla poju ja kääntyi kuulemma hienosti varsinkin niistokohdissa. Eikä muuten rimojakaan tullu pahasti alas, ehkä pari. 

Toiselle puolelle tein Helin neuvoman harjoituksen, jossa viisi estettä on kuuden hiirenaskeleen päässä toisistaan. Ja tarkoitus oli laittaa Pyry takaakiertoon ja katsoa miten selviää siitä ja  pienistä väleistä. Aluksi oli niin kiire ja kova vauhti, että hyppäsi kaksi viimeistä yhellä kertaa. Mutta sitten laitettiin lelu sen verran lähelle, että sen oli pakko tsempata. Ja hyvinhän tuo hyppäsi, tosi hienosti. Ja takaakierrotkin meni selvästi kauempaa kuin yleensä. Oikeelta puolelta lähetettynä takaakierto oli himpun parempi kuin vasemmalta puolelta. Onhan ne koiratkin vasen- tai oikee-tassusia. Mutta ihan hyvä harjoitus, kun koira joutuu itse pohtimaan ja keskittymään, jospa se menis siten paremmin jakeluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti