perjantai 12. huhtikuuta 2013

11.4.2013

VALSSIN ASKELIN

Tilattiin (siis minä ja Mia) Pasilta valssitreeni ja sellainen saatiin. Oikein kiva rata, valsseja monessa kohtaa, sujuvaa ja samalla haastavaa. Ja yksi yllättävänkin haastava kohta. Nyt voisin melkein tanssahdella valssin askelin, oli niin hyvä reeni.

Valssit onnistui aika hyvin, kunhan osasi ajoittaa sen ja muisti heti kääntyä ympäri. Todettiin, että jonkun verran väkisin "valuu", koska ei pysty tiukempaan ottamatta kuitenkaan vauhtia hirveesti pois. Pasilta saatiin kyllä hyviä neuvoja mm. kun lähetettiin kolmoshypyltä putkeen, niin ei kannattanut juuri liikkua muuta kuin se yksi askel seuraavalle hypylle päin ja valssata, niin ehti hyvin taas seuraavaan valssiin. Käsiohjaus päällä, vaikka rintamasuunta muuttuu. Ja nehän toimi Pyryllä, vautsi.

Kepeille menossa sai liikkeellä jarruttaa aika rajusti, että pystyi kääntymään. Eka mentiin liian lujaa ja sisäänmeno meni pitkäksi. Hyvin hakee, kun antaa koiran tehdä hommansa, sitten vasta itse etenee. Tehtiinpä persjättö keppien jälkeen. En muista sitäkään juuri koskaan tehneeni. Vähän se arvelutti, että pysyykö kepeillä loppuun asti, tuleeko mun liikkeeseen mukaan, mutta todellakin Pyry teki kepit kiltisti loppuun asti ja pituuden kautta putkeen. Kokeilin muuten ihan lopussa myös taas sitä persjättöä puomin alastulon edessä ja Pyry pysyi hyvin kontaktilla.

Putken jälkeen niistovalssikohta. Yritin ensin pari kertaa vaan pysäyttää siihen esteen eteen, mutta jummijammi koira hyppäsi hidastettuna läpi käsien. Pöh. Sittenhän sen vaan oli pakko pysähtyä siihen, muuta ei hyväksytty. No toki P pysähtyikin sitten. Keinu oli aika hyvä. Ei tosin pysähdy suoraan eteenpäin, jos minä olen sivulla, mutta enhän ole sitä oikein vaatinutkaan. 

Keinulta puoliympyrä, jossa keskimmäisellä hypyllä valssi ja vikalla jaakotus, kaikki onnistui, jes. Ja puomille. Sitten tuli se yllätysvaikea kohta. Vip tais onnistuu tekee tän heti oikein, en oo varma. Pahkiskin meni ekalla oikein, mutta siitä eteenpäin kepit houkutteli, hassua. Taas niisto ja muurille, mutta sitten olis Pyry mieluummin painellu oikealle, kepeille eikä vasemmalle putkeen, kuten oli tarkoitus. Sitten oli vähän hankalaa vekata, kun lähellä oli toinen hyppy. Mutta niin se vaan oli tehtävä, vekki ja ennen muuria jo käsky "läpi läpi". Ja taas 90 asteen avokulma kepeille varsin mallikkaasti.

Eka kierros oli vähän tollasta säätöä ja valssikuvioiden opettelua. Sitten vedettiin Pyryn kaa uusintakierros ja melkeen nollana läpi (voi olla, et jäi vaaleenpunaset rillit päähän). Jihuu. Rimatkin pysyi aika hyvin. Hyvä reeni, parempi mieli. Niin se on, Pätmänilläkin. Se pikkupoika kääntyi super hyvin, tekivät takaakiertoja ja pakkovalssinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti