perjantai 19. huhtikuuta 2013

19.4.2013

CRANIOSACRAALITERAPIAA

OMG mikä sana, mutta käytiin siis Hyytiäisen Marilla "hierottavana". Hieronta, jonka juuret on osteopatiassa. Enpä oo Pyryä nähny noin rauhallisena. Silloin tietty pää nousi, kun osui johonki jumi/kireyskohtaan.

Eilen iltasella olis ollu kahdet treenit päällekkäin, mutta päätin jo aiemmin, että en välttis tee mitään. Halusin vaan tietää mitä mieltä oltiin Pyryn liikkumisesta. Toinen sanoi, että "ihanku se vähän niiais toisella takajalalla" ja toinen sanoi, ettei huomaa mitään erikoista. Eli se ei oikein ratkaissut mua vaivaavaa asiaa. Niinpä päätin ottaa asioista selvän ja soittaa Hyytiäisen Marille vielä eilen illalla kasin jälkeen ja sain ajan täksi päiväksi. Elikkäs Pyry lähti mun mukaan aamulla. Meni vanhemmille hoitoon, mutta käytiin me töissäkin moikkaamassa. 

Kireyttä löytyi vähän sieltä ja täältä, monesti oikealta puolelta. Mutta isoimmat jumit oli ristiluussa, kallonpohjassa ja varpaassa.

Ristiluu oli tosi kiree, ihan hännän puoliväliin asti, niin että loppupää hännästä nikamat vähän niinku vinksin vonksin mutkalla. 
Kallonpohjassa kans kireyttä. Se saattaa ilmetä sellasena, ettei koira oikein keskity, kun sillä ikäänku pieni päänsärky koko ajan. En varsinaisesti mitään tällasta oo huomannu, keskittyy mun mielestä kyllä ihan kiitettävästi. Tai ehkei se sit ollu ihan järin kireenä.
Mutta pahin kireys löytyikin varpaasta. Kaikkien tassujen ulommaiset varpaat oli vähän jumissa, mutta juuri sen oikean puolen takajalan uloin varvas oli niin juntturassa, että Marin sanojen mukaan "tuntui ensin, kuin olisi jo luutunut sillee ja harvoin hänelle tulee näin jumiutunut varvas eteen." Mutta kaikki aukeni hienosti, myös tämä varvas. Huh. Se vaan aiheutti myös saman jalan polven kireyden. Mutta varvas on siis ollut jo jonkun aikaa liikkumaton. Ja viime tiistaina on saattanut käydä niin, että se onkin "liikkunut" ja silloin tehnyt tosi kipeää ja sen takia Pyry ontunut.

Mutta helpotus ja huokaus, ei mitään "vakavaa". Ihanaa. Mari sai kaikki paikat avattua. Pyry melkeinpä nautti käsittelystä. Välillä patteri kuulemma loppui, kun meni jo silmätkin kiinni. 

By the way, Pyry painoi 20,1 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti