tiistai 9. huhtikuuta 2013

9.4.2013

JARRUT LÖYTYI !

Herranenaika! Vasta muutaman kerran etsitty/treenattu jarruja, omalla pihalla kierrättämällä Pyry pihapatsaan ympäri ja siitä suhahtamalla ja käsiavulla ja lelupalkkaa heti, kun näyttäs jarraavan hieman. Ja vide, tänään Virkkalassa Kristan opissa nehän pelitti aina välillä!

Veljekset (Pyry ja Vip) sai yksityisopetusta, kun oltiin ainoina paikalla. No sehän meille sopi. Tehtiin tekniikkaa lähinnä, tuplasylkkäreitä, backlappeja ja käännöksiä. Lisäksi tein itekseni lisää käännöksiä jarruineen, kontaktin edessä persjättöjä ja kepeille lähetystä vaikka putki oli vieressä (ja minä kaukana).

Tuplasylkkärit meni aluksi vähän niinkuin arvelinkin, nimimerkillä "kokemusta on". Näin kävi sylkkäreiden kanssa silloin joskus Elinalla. Elikkäs Pyry tietää mihin seuraavaksi mennään, eikä malta tulla käteen asti, vaan hyppää liiankin läheltä hyppyä. Siinä hetken pähkäiltiin ja ajattelin sitten näin, että kun sanon "tähän" niin Pyryn on tultava käteen asti, ja kun en sano mitään saa hypätä. Näin nyt ainakin aluksi. Ja pianhan tuo malttoi tulla lähelle aika hyvin, vaikken sanonut mitään.

Backlappi ei ollut meille kovin vaikea, imu putkeen on kuitenkin aika suuri. Sitä tehtiin sitten molempiin suuntiin. Pari kertaa oho, jäin vähän eteen, kun laitoin Pyryn takaakiertoon. Silloin rima lensi. Muuten pysyi ihan jees.

Käännöstreenissä oli ensin vaan kaksi hyppyä, joilla sitten jarrutettiin. Se nyt onkin meille helpompaa, mutta sain siinäkin kerran tai pari suhisemalla ja niiaamalla Pyryn jopa kieltämään. Voiko olla ilonen, jos koira tekee kiellon? Voi! Todellakin! No vaikeutettiin vähän, otettiin putkesta vauhtia, renkaan läpi ja hypylle jarrukäännös. Ei nyt ehkä ihan täydellisiä, mutta riittävän hyviä. Ja olihan mulla lelu koko ajan kädessä. Mutta jostainhan se on alettava. Se on siis mahdollista, että meilläkin on kuin onkin ne jarrut. 

Mentiin vielä mutkaputkesta muurille kääntymään. Siinäkin todettiin, että ihan tiukkaa käännöstä ei saatu, mutta ihan riittävän hyvä käännös. Siinä vaan ajoitus oli a ja o, jarru ennen ponnistusta, muuten ei kyllä jarruttanut ja muurin palikatkin lensi. Muutenkin se on vaikea tulla matalasta putkesta täysiä ja ponnata sitten ylöspäin. 

Jäin vielä itekseni tekemään niitä hampaan koloon jääneitä kotiläksyjä. Keinulla persjättö alastulokontaktin jälkeen. Ensimmäisellä kerralla lähti rontti liikkeeseen mukaan, mutta ei sitten enää sen jälkeen, kun tajusi mikä juttu tää olikaan. Hyvin pystyin tekee sen myös A:lla ja puomilla. 
Sitten vielä muurin kautta kepeille lähetys (olikohan se nyt sitten sulkukulmaan), kun itse jäin muurin tälle puolelle ja keppien sisäänmenon vieressä putki. Eipä mennyt putkeen, ei! Jee! Tein sen jopa pari kertaa, ettei ollut vahinko.

Tänään oli taas niin hyvä päivä. Tuttu halli ja lyhyttä treeniä, tehtiin ehkä vähän liikaakin. No vauhtitreenit ehkä sitten torstaina.

1 kommentti: