torstai 15. elokuuta 2013

15.8.2013 Vauhtia piisaa

VAUHTIA PIISAA

Pauliinan treeneissä kulman kiertoja molempiin suuntiin (hypyt pitkillä väleillä neliön mallisesti). Puomin jälkeiselle hypylle irtosi lähetyksellä tosi hyvin, ja sitten siihen neliöön. Toiseen suuntaan valssilla tai niistolla oli helpompi. Toiseen suuntaan vaikeampi, koska rintakehä aukesi ja helposti valahti jopa väärälle esteelle asti, siinä kun ohjaaja ei vaihtanut puolta. Siinä varsinaista säätöä, tein vastakäännöksen, mutta sitten oli vielä tehtävä jotain siinä kulman yli takaakierrossa, että sai kääntymään uudestaan tiukasti, ettei eksy väärälle hypylle. Pienestäkin liikkeestä irtos kevyesti, että vauhtia piisasi riittämiin.

Keinun jälkeen hyppy, pituus ja 90 astetta kepit. Keinulle pysähtyi hienosti, niin pääsin hyvin etenemään. Pituudelle lähetys käskyllä + "vasen kepit". Onneksi olen opettanut oikea ja vasen, vasempaan meni ja hienosti kepeille. Ja hyvin pujotteli loppuun asti, vaikka itse jäin takasivummalle ja siirryin vastaanottamaan hypyn kautta sylkkäriin.

Ihan lopussa siinä neliössä siis piti saada tehtyä hyppy, sylkkäri ja hyppy. Sitäkin kohtaa menin ainakin kymmenen kertaa. Vaikka sain jarrutettua hypylle, tuntui että kyllä joo jarrutti, mutta latasi siitä samantien satasella eteenpäin. Niin kivaa. Not. 
Lelu auttoi vähän, mutta enimmäkseen Pyry vaan olettaa tietävänsä ja menee vaan eteenpäin. Tuo sylkkärikin valahti siihen neliön keskelle lähes joka kerta. Ja "tähän"-käskyyn ei tule käteen. Mihin mun kuuliainen koirani on kadonnut? Olisko sittenkin vielä pää kireenä. Tuota "tähän"-treeniä tehdään nyt kotipihalla jokunen. Ja nähtävästi mun tarttee harjoitella tomeraa äänenkäyttöä. Sain kunnolla ärjäistä ennenkuin tehosi ja jarrutti. Tuollainen ääntely on mulle vaan niin vaikeeta.

Toinen lyhyt treeni oli pakkovalssi, päällejuoksu, putkeen ja sama takaisinpäin. Jo vähän epäilin, että niinköhän kerkeen siihen päällejuoksuun, enkä ensin kerennytkään, vaan menetin tasapainon ja kaaduin selälleni. Siitä sisuuntuneena päätin, että onhan siihen nyt vaan kerettävä. Pakkovalssissa lähestulkoon merkkasin ja luotin vaan, että koira sen menee ja juoksin ja hyvin kerkesin päällejuoksun tekemään. Jes.

Lopussa otin erikseen vaan A:n kontaktia. Juoksin persjättöjä, huutelin vaikka mitä, ja "tule"-käskyllä sai vaan lähteä. "Pallo" oli paha sana, sillä läks pari kertaa. Mutta erittäin hyvät kontaktit kaikin puolin. Jospa nyt viikonlopun kisoissa ei lähtisi liikkeeseen mukaan, vaan luvalla pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti