perjantai 9. elokuuta 2013

8.8.2013 Aamutreeni ja iltatreeni

AAMUTREENI JA ILTATREENI

Aamuysiltä treenaamassa Saijan ja Jennin kanssa. Hikinihkeä oli silti, vaikka yritettiin välttää kuuminta aikaa.
Saija puhui jostain Pyryn hienoista linjoista, mutta min en oikeen ymmärtäny, kun minusta oli monta korjattavaa kohtaa.

1) Heti alkuunsa oli parempi tehdäkin vastakäännös paikaltaan kuin liikkuvana. Muuten vähän valui kuitenkin.
2) Kontakteilta tuppasi varastamaan, rontti. Siis lähtee mukaan liikkeeseen. Enää ei tomera äänikään ole niin tehokas. Mitähän sitä keksisi.
3) Keinulta paras ohjaus takaaleikkaus, vaikka siinäkin oltava tarkkana miten sen tekee, muuten tuli kielto.
4) Putkesta takaakierron hyppää liian läheltä. Ei auta, vaikka yrittäisin heittää kädellä kauemmaksi, hyppää silti läheltä.
5) Puomin jälkeinen hyppy vähän sivuttain, vaikea, takajalat pudottaa riman.
6) Kepeille keksi jättää monta kertaa vikan kepin väliin. Taas varmaan liikkeestä johtuen.
Siinähän noita.

No ei nuo aamusella nyt niin epätoivoiselta kuitenkaan tuntuneet, vähän masentavalta ehkä. Yksi toisensa jälkeen tuli vedettyä uusiksi ja korjattua.
1) Paikaltaan tehty vastakäännös vaan käänsi paremmin. Hyvin haki siitä kepeille, siihen ei paljoo ohjausta edes tarvii.
2) Nyt otettava kuuri kontaktien vahvistusta. Palkkaa. Palkkaa. Hämyjä.
3) Takaaleikkauksen ajoitus ja sopiva suunta, ei liikaa eikä liian vähän. Päästettävä koira kunnolla edelle.
4) Takaakiertoon laitoin siivekkeen avuksi, että hyppäis kauempaa. Välillä takaakierrot kuitenkin ihan jees. Hyvin ainakin lähtee sinne, kauempaakin.
5) Kävin pyöristämässä hypylle menoa, sai helpommin hypättyä. Tosin silloin jään itse vähän jälkeen.
6) Kepeillä vaan katse loppuun asti ja ohjaus seuraavalle vasta, kun kepit suoritettu. Tämä oli vähän ihmetys, kun kepit on olleet aika hyvällä mallilla, voi sanoa, että aina suoritettu loppuun asti.

Sain ehkä kymmennennellä kerralla, kun Saijakin oli jo lähtenyt niin vihdoin nollalla läpi. En kyllä tajunnu, että tää olis meille noin hankala.

Ja iltatreenikin näytti ihan sopivan haastavalta. Puomi-putki-erottelut meni kaikki oikein. Mutta sitten putkelta tiukka käännös hypylle (n.4,5m) ja siitä vielä jatkui taas vähän suoristamalla pituudelle ja vielä yhdelle hypylle ennen putkea. Tähän meinas Einari Epätoivo lopulta tänään iskee.

Ensin puomilta lähetys luvan kanssa. Sekin tuntuu hassulta sanoa "tule" ja lähettää poispäin putkeen. Siihen vielä putkijarru. Pelkällä merkkauksella ei osaa kääntyä hypylle, niinpä jouduin jäämään pyöristämään Pyrylle parempaa linjaa ja sen takia niin pal myöhässä seuraavilta, että ohjaus lähes mahdotonta. No sitten kokeiltiinkin niin, että menenkin hypyn taa ottamaan vastaan ja saisin siinä jarrutettua ja käännettyä. 

Ounou, oli siinä tekemistä, ja ärsytys, kun muut tuntui pystyvän tekemään kaiken ihan normisti. Mun tartti oikeen pohtii jo kumpaa puolta puomia meen. Ja vähän joka kohdassa jarruta, pyöristä, jarruta jne. En vielä osaa valita sitä parasta ohjausta aina, tuokaan kohta ei olis tullu mulle kisoissa edes mieleen. Ehkä mä kiitän vielä joku kaunis päivä, kun osaan valita oikeat ohjaukset ja nää kaikki onnistuu. Mutta siihen menee viel jokunen aika.

Muu rata sujui aika ookoo. Pyöristykset osasin tehdä suht oikeassa kohtaa. Ja piti vaan uskaltaa ohjata, vaikka jälkeen jäänkin. Mutta niin kivaa, kun saa taas treenata. Lopussa huomasin, että Pyryllä takatassujen antureissa pienet ohuet kohdat. Kalaöljyä jo saa joka päivä, mutta nyt pitää viel rasvata, kun on näin kuivaa ja kuumaa ollut, niin anturat on kovilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti