perjantai 30. elokuuta 2013

29.8.2013 Jarruja joka käänteessä

JARRUJA JOKA KÄÄNTEESSÄ

Ei ollu ihan paras mahdollinen olo flunssaisena juosta rataa. En oikein tiedä minkä tason rata se oli, mutta jarruja tarttin vähän joka käänteessä ja mielellään äänitehostein. Ekat pätkät oli kyllä parhaita ja sitten ohjaaja alko väsymään, kun lähti säätää. 

Pätkissä tein ja käänteet meni aika hyvin valssilla, niistolla tai niisto-persjätöllä ja vastakäännöksillä. Mutta sitten tuli se meidän kompastuskivikohta. Putkesta pitkä väli hypylle, josta olis pitäny saada kääntymään melkein 90 astetta putkeen. Sinne oli vähän kiire, että ehti jarruttelee. Ja kun oli myöhässä, niin oikeen näki kuinka Pyry latasi sellasen monen metrin hemoloikan, käännä siinä sitten. Ei vaan ehtiny, jaksanu, osannu joka kohdassa jarruttaa. Sehän tästä vähän vaikeeta tekee, kun lähes joka kohdassa pitäis jarrutella, muuten menee kontrolli ja homma leviää. Joku toinen voi olla toista mieltä, antaa lentää vaan, mut millä sitä sitte enää ohjaillaan.

Edelleen, kun mä jaksaisin, osaisin, muistaisin noi äänitehosteet, niin homma hoituis hyvin. Ja alussa jaksoinkin, ja Pyry jarrutti oikein kunnolla. Sen jälkeen käännöshän on suorastaan helppoa. Ja selvitettiinkin ihan mallikkaasti monta kohtaa. Siitä vikasta putkestakin kääntyi kuulemma niin tiukasti ja pokkana ohjasin vasemmalta puolelta hypylle ja sanoin vaan "vasen" (eli kääntyi musta poispäin), koska siltä puolelta oli parempi lähestyminen pituudelle. Jes. Aina kun ei kerkee ja nyt kun mun kunto ei oikein kestänyt ja lintsasin, niin "vasen,oikea" käskyt on ihan paikallaan.

Alussa sattu pikku yhteenotto Pyryn ja Vipin välillä. Vip oli menossa pois kentältä, mutta kun Pyry juoksi kentälle odottaa mua, niin Vip keksi lähteekin moikkaa broidia. Vip ihan hyväntahtoisesti tuli, mutta Pyrylle oli vähän liikaa, et se tuli häiritsee sen aksatreenejä. Ja Pyry sit alotti siitä painin. Tyhmä Pyry. Harmittaa vaan, kun en osannut reagoida kunnolla. Tempasin kyllä niskasta ja nostin koiran sivuun ja komensin maahan, mutta olis pitäny varmaan torua oikein kunnolla, että tuo ei ollut mitenkään sopivaan käytöstä.
No Mia sanoi, etteihän nuo olleet edes tosissaan. No niin kai, ei ainakaan mitään sattunut, mutta harmitus silti. Mun ihana mammanpoikani mitä mitä mitä? ehkä juuri se.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti